Na de Nationale Dialoog is een monitoringsteam ingesteld om het regeringsbeleid te evalueren en feedback te verzamelen. Op 11 december 2023 heeft presidentChandrikapersad Santokhi de werkgroep ‘Structuur en Communicatielijnen met betrekking tot de Nationale Dialogen’ geïnstalleerd. Op donderdag 7 november 2024 is de werkgroep gestart met gesprekken met de deelnemers van de Nationale Dialoog om feedback te verzamelen over het beleid van de regering.
Het monitoringsteam fungeert als klankbord voor het regeringsbeleid en bestaat uit vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, vakbonden en buitenparlementaire politieke partijen. De Nationale Dialoog, die vorig jaar begon, vormt de basis voor deze gesprekken. Alven Roosveld, voorzitter van de werkgroep, benadrukt dat het doel is om de ervaringen van de bevolking met het regeringsbeleid terug te koppelen naar de regering via deze groep. Uit de eerste gesprekken blijkt dat er nog veel werk te verzetten is en dat de verwachtingen van het beleid in sommige gevallen niet zijn waargemaakt. “We hebben nog zeven maanden te gaan. De afspraken die vandaag zijn gemaakt, houden in dat we de ontvangen feedback zorgvuldig zullen analyseren. We zullen onderzoeken waarom de voorgestelde plannen niet volledig zijn gerealiseerd en prioriteren welke stappen nog gezet moeten worden. We voeren uit wat mogelijk is en waar nodig passen we bij”, aldus Roosveld.
De structuur van de werkgroep is opgebouwd rond drie hoofdclusters: sociaal, maatschappelijk en financieel-economisch. Deze clusters bestrijken de belangrijkste thema’s van de samenleving en zorgen ervoor dat de feedback van verschillende maatschappelijke groepen effectief wordt teruggekoppeld naar de overheid. In de komende weken zijn er bijeenkomsten gepland voor de verschillende clusters, waarbij ministers van de respectieve ministeries aanwezig zullen zijn. “Bijvoorbeeld, voor het cluster gezondheidszorg is de minister van Volksgezondheid uitgenodigd, terwijl voor het onderwerp afvalbeheer de minister van Openbare Werken aanwezig zal zijn”, legt de voorzitter uit. Deze sectorale gesprekken stellen beleidsmakers in staat gerichte feedback van de gemeenschap te ontvangen en samen te werken aan oplossingen. “Het is essentieel dat het beleid in lijn is met de verwachtingen en behoeften van de burgers”, aldus Roosveld.
- Een dode en ernstig gewonde bij aanrijding Parsaran Soekhoe…..
- Suriname seriously disadvantaged by stranglehold contract w…..
- Padieboeren in vicieuze cirkel..
- Misdaad ontneemt Latijns-Amerika en Caribisch gebied econom…..
- Stadionbezoek..
- Roodlichtcontrole levert 36 boetes op, foutparkeerders aang…..
- HOPELIJK GEEN KARUWIWIRI FAYA..
- MONUMENTENBEHOUD EN ZIJN ZORG..
- Binnenlandbewoners vrezen enorm voedsel- en watertekort doo…..
- Sranantongo Wiki in aantocht..
- MuseumN8 trekt jong en oud..
- Brunswijk has no issues with the many foreign trips of Pres…..
- Werkgroep inventariseert knelpunten en adviezen voor beter …..
- Melkcentrale gaat markoesa verwerken..
- Israël: Netanyahu erkent aanval op pieper in Libanon..
- Aanrijding tussen twee bromfietsers eindigt met dodelijk af…..
- Man vermiste Charleen:‘Ik kan niet elke dag zeggen dat mama…..
- Asabina sees struggle over SRD 800 million at Biza..
- Renovatie en nieuwbouw Centrale Markt Nickerie blijven uit..
- A20 maakt zich sterk voor een technisch kabinet..
- Droogte binnenland nekt lokale gemeenschappen ..