Na de Nationale Dialoog is een monitoringsteam ingesteld om het regeringsbeleid te evalueren en feedback te verzamelen. Op 11 december 2023 heeft presidentChandrikapersad Santokhi de werkgroep ‘Structuur en Communicatielijnen met betrekking tot de Nationale Dialogen’ geïnstalleerd. Op donderdag 7 november 2024 is de werkgroep gestart met gesprekken met de deelnemers van de Nationale Dialoog om feedback te verzamelen over het beleid van de regering.
Het monitoringsteam fungeert als klankbord voor het regeringsbeleid en bestaat uit vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, vakbonden en buitenparlementaire politieke partijen. De Nationale Dialoog, die vorig jaar begon, vormt de basis voor deze gesprekken. Alven Roosveld, voorzitter van de werkgroep, benadrukt dat het doel is om de ervaringen van de bevolking met het regeringsbeleid terug te koppelen naar de regering via deze groep. Uit de eerste gesprekken blijkt dat er nog veel werk te verzetten is en dat de verwachtingen van het beleid in sommige gevallen niet zijn waargemaakt. “We hebben nog zeven maanden te gaan. De afspraken die vandaag zijn gemaakt, houden in dat we de ontvangen feedback zorgvuldig zullen analyseren. We zullen onderzoeken waarom de voorgestelde plannen niet volledig zijn gerealiseerd en prioriteren welke stappen nog gezet moeten worden. We voeren uit wat mogelijk is en waar nodig passen we bij”, aldus Roosveld.
De structuur van de werkgroep is opgebouwd rond drie hoofdclusters: sociaal, maatschappelijk en financieel-economisch. Deze clusters bestrijken de belangrijkste thema’s van de samenleving en zorgen ervoor dat de feedback van verschillende maatschappelijke groepen effectief wordt teruggekoppeld naar de overheid. In de komende weken zijn er bijeenkomsten gepland voor de verschillende clusters, waarbij ministers van de respectieve ministeries aanwezig zullen zijn. “Bijvoorbeeld, voor het cluster gezondheidszorg is de minister van Volksgezondheid uitgenodigd, terwijl voor het onderwerp afvalbeheer de minister van Openbare Werken aanwezig zal zijn”, legt de voorzitter uit. Deze sectorale gesprekken stellen beleidsmakers in staat gerichte feedback van de gemeenschap te ontvangen en samen te werken aan oplossingen. “Het is essentieel dat het beleid in lijn is met de verwachtingen en behoeften van de burgers”, aldus Roosveld.
- ‘Torarica Long Stay-appartementen belangrijke stap in uitbr…..
- Nain moet Somohardjo vervangen..
- Van Charante: ‘Investeren in welzijn en ontwikkeling van me…..
- Gajadien: Instabiele koers zal succes programma IMF teniet …..
- Diabetes Vereniging Suriname viert 20-jarig jubileum en zoe…..
- Chili neemt actie om gigantische woestijngeogliefen te besc…..
- Brunswijk houdt samenleving iets anders voor dan enkele jar…..
- Solide’ Zverev verslaat Rublev in straight sets op AT…..
- Schitterend optreden Holland Baroque en School voor Jong Ta…..
- Green Heritage Fund lanceert project om vervuiling Caribisc…..
- EBS-bond roept leden weer op voorspoedvergadering..
- Woordenwisseling eindigt in vechtpartij met dodelijke afloo…..
- Zaak Doksenclub eind november weer bij de rechter..
- Finabank organiseert financiële inclusiesessie voor AdeKUS-…..
- VSB en ASFA zetten eerste stap naar een Verenigd Surinaams …..
- Medewerkers PCS blij met uitbetaling 15 procent loonsverhog…..
- Moordverdachte Anton Dragtenweg ingerekend..
- Verdere behandeling hoger beroep Adhin 17 december..
- AW en J lanceert trainingsprogramma’s voor betere aansluiti…..
- Onafhankelijk Kies Bureau op schema en is uiterst alert..
- Stanley Rensch ingeslapen; leven gewijd aan mensenrechten..