Rusland: NPS focust niet op samenwerkingen

De Nationale Partij Suriname (NPS) is momenteel niet bezig met het smeden van allianties of het sluiten van politieke akkoorden voor na de verkiezingen. De volledige focus ligt nu op de verkiezingscampagne en het behalen van een sterk mandaat vanuit het electoraat. Dat zegt partijvoorzitter Gregory Rusland in het programma Sranan Tori bij ATV.
Volgens Rusland is het in deze fase niet zinvol om energie te steken in coalitievorming. “Wij zijn bezig met de campagne, met het versterken van onze positie. Samenwerking met andere partijen komt pas later aan de orde, als dat nodig blijkt,” aldus de NPS-leider.
Op de vraag of een samenwerking met de NDP tot de mogelijkheden behoort, bleef Rusland op diplomatieke koers. “Er zijn meerdere partijen die potentieel partners kunnen worden, maar dat is nu niet onze focus.” Hij stelde dat de NPS pas bereid is samen te werken met partijen die oprecht en onbaatzuchtig willen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname.
Deskundigheid centraal bij invulling bestuursfunctiesRusland gaf verder aan dat het land dringend behoefte heeft aan bestuurlijke hervormingen en deskundig leiderschap. “We zullen moeten kijken naar hoe instituten zoals de Raad van Ministers functioneren, en naar ministeries die mogelijk anders ingericht moeten worden. Het moet niet gaan om wie je kent, maar wat je kan.”
Volgens de partijvoorzitter is het essentieel dat posities worden ingevuld door mensen met kennis van zaken, om de grote sociaaleconomische uitdagingen effectief aan te pakken.De NPS zal, volgens Rusland, iedereen betrekken die bereid is met integriteit en toewijding te werken aan het welzijn van Suriname. “Dit land heeft kundige mensen nodig, geen loze beloften of politieke spelletjes.”
Peilingen wijzen op groei NPSRusland toonde zich optimistisch over de huidige positie van de partij. “We staan er goed voor, de signalen uit de samenleving zijn positief,” zegt hij. Volgens hem blijkt uit de meeste opiniepeilingen dat de NPS momenteel de snelst groeiende partij is. Toch benadrukt hij dat dit geen reden is om achterover te leunen: “Het werk gaat door. Niemand mag slabakken.”