Het ministerie van Financiën en Planning heeft nimmer SRD 27 miljoen overgemaakt als subsidie voor de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), zoals minister Stanley Raghoebarsing eerder zou hebben verklaard in de media. Eerder zei de minister dat er voor 2024 een bedrag van SRD 27 miljoen zou zijn overgemaakt naar de STVS voor de exploitatie van het staatsmedium in dat jaar.
Dit blijkt uit een presentatie die STVS-directeur Raoul Abisoina afgelopen donderdag heeft gehouden voor de leiding van het ministerie van Financiën en Planning en vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen.
Volgens informatie die Suriname suriname heeft vernomen, hebben de partijen van gedachten gewisseld over de kwestie van de overuren van het personeel, die sinds mei vorig jaar niet zijn uitbetaald nadat het ministerie aangaf dat niet meer dan 30 overuren per ambtenaar in essentiële diensten van het staatsmedium mogen worden gemaakt.
Uit de presentatie, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen, blijkt dat de STVS geen SRD 27 miljoen, maar iets meer dan SRD 820.000 heeft ontvangen voor goederen en diensten. STVS-directeur Abisoina zou tijdens het overleg duidelijk hebben gemaakt dat het ministerie van Financiën en Planning deze verkeerde informatie, zoals door minister Raghoebarsing in de media gebracht, alsnog recht zal trekken.
Het staatsmedium heeft twee groepen personeel: de ambtenaren, die personeel zijn van het Kabinet van de Vicepresident en zijn uitgeleend aan de STVS, en het CAO-personeel. De STVS draagt zelf de kosten van de tweede groep, terwijl de eerste groep, conform de personeelswet, onder de verantwoordelijkheid van de overheid valt.
De kwestie rondom de STVS kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat de medewerkers op 14 januari hun misnoegen hebben geuit bij president Chan Santokhi over hun rechtspositie en het uitblijven van de betaling van hun reeds gemaakte achterstallige overuren. Het personeel heeft op 7 februari een prikactie gevoerd om aandacht te vragen voor hun situatie. Op 12 februari heeft het personeel ook hun misnoegen geuit bij vicepresident Ronnie Brunswijk.
De toekenning van subsidie aan de STVS is statutair vastgelegd, waarbij de aandeelhouder verantwoordelijk is voor alle grote investeringen bij het staatsmedium.
- Staatsolie werkt niet mee aan gedenkboek en documentaire ov…..
- Ramdin wordt vandaag gekandideerd voor functie van OAS-secr…..
- Criminelen gaan ervandoor met auto taxichauffeur..
- Clarificatie over personeelsbetalingen Huize Ashiana en bra…..
- BEVOLKINGSBELEID OF BELEIDLOOS BEVOLKEN?..
- VREES ONDER MIGRANTEN..
- President blokkeerde salarissen personeel Huize Ashiana nie…..
- Olie zal verrijken en vergiftigen..
- Nieuwe praktijklessen bij VSO Ilse Labadie helpen meisjes o…..
- Nieuwe stemhokken en stembussen bij komende verkiezing..
- Al bijna SRD 200 miljoen aan woningfinanciering verstrekt..
- Natelling voor negende volks- en woningtelling begonnen..
- Schoon drinkwater voor dorpen op agenda van ministerie NH..
- Granman Velantie uit ernstige bezorgdheid over kiezerslijst…..
- SURINAME KAN ZICH GEEN FOUTE KEUZES MEER VEROORLOVEN..
- Misiekaba: “Volk verdient beter dan huidige regering”..
- Zwakke wind met af en toe buien in de middag..
- NPS houdt discussie over de mogelijke oplossing voor corrup…..
- Alles om je voor te bereiden op het opzetten en runnen van …..
- Trump voert importheffingen in op staal en aluminium..
- Drinkater SWM is veiligGeen bewijs van verontreiniging..