Het ministerie van Financiën en Planning heeft nimmer SRD 27 miljoen overgemaakt als subsidie voor de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), zoals minister Stanley Raghoebarsing eerder zou hebben verklaard in de media. Eerder zei de minister dat er voor 2024 een bedrag van SRD 27 miljoen zou zijn overgemaakt naar de STVS voor de exploitatie van het staatsmedium in dat jaar.
Dit blijkt uit een presentatie die STVS-directeur Raoul Abisoina afgelopen donderdag heeft gehouden voor de leiding van het ministerie van Financiën en Planning en vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen.
Volgens informatie die Suriname suriname heeft vernomen, hebben de partijen van gedachten gewisseld over de kwestie van de overuren van het personeel, die sinds mei vorig jaar niet zijn uitbetaald nadat het ministerie aangaf dat niet meer dan 30 overuren per ambtenaar in essentiële diensten van het staatsmedium mogen worden gemaakt.
Uit de presentatie, waarop Suriname suriname de hand heeft weten te leggen, blijkt dat de STVS geen SRD 27 miljoen, maar iets meer dan SRD 820.000 heeft ontvangen voor goederen en diensten. STVS-directeur Abisoina zou tijdens het overleg duidelijk hebben gemaakt dat het ministerie van Financiën en Planning deze verkeerde informatie, zoals door minister Raghoebarsing in de media gebracht, alsnog recht zal trekken.
Het staatsmedium heeft twee groepen personeel: de ambtenaren, die personeel zijn van het Kabinet van de Vicepresident en zijn uitgeleend aan de STVS, en het CAO-personeel. De STVS draagt zelf de kosten van de tweede groep, terwijl de eerste groep, conform de personeelswet, onder de verantwoordelijkheid van de overheid valt.
De kwestie rondom de STVS kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat de medewerkers op 14 januari hun misnoegen hebben geuit bij president Chan Santokhi over hun rechtspositie en het uitblijven van de betaling van hun reeds gemaakte achterstallige overuren. Het personeel heeft op 7 februari een prikactie gevoerd om aandacht te vragen voor hun situatie. Op 12 februari heeft het personeel ook hun misnoegen geuit bij vicepresident Ronnie Brunswijk.
De toekenning van subsidie aan de STVS is statutair vastgelegd, waarbij de aandeelhouder verantwoordelijk is voor alle grote investeringen bij het staatsmedium.
- Ramsaran vs Landvreugd..
- Wilhelmien Helen de Freitas..
- Cursisten SAO versterken vakmanschap in erfgoedbehoud..
- Joan Nibte wil zich kandideren voor DNA..
- Staatsolie-directeur: “Brandstofleveringen naar het binnenl…..
- Tooy leidt SV Transvaal naar zege op SV Broki..
- Inter Moengo Tapoe verliest met 3-1 van SV Notch..
- Ravaksur stuurt brief naar regering over stroomtariefverhog…..
- Olieprijs stijgt door zorgen over aanbod..
- USD 20 miljoen uit Saudi Fund for Development voor elektric…..
- Kansloze partijtjes roeren zich..
- Verkiezingen mei 2025: Gewijzigd kiesstelsel, veranderde pr…..
- Kritische reflectie bij symposium ‘Statuut, onafhankelijkhe…..
- Overeenkomst van US$ 20 miljoen met SFD voor verbetering el…..
- Suriname ondergaat eerste evaluatie van implementatie VN-ve…..
- Minister Sewdien: “Suriname zet grote stappen in export van…..
- Regering stimuleert woningbezit: 7% lening aangepast..
- Ramdin pleit voor hervorming en samenwerking bij OAS kandid…..
- Surinaamse aandelenmarkt kan groeien met innovatie en dagel…..
- LVV draagt vernieuwde bruggen Laarwijk over aan gemeenschap..
- Suriname heeft dingen energie-sectorplan nodig..