Het gebruik van kwik in de ambachtelijke en kleinschalige goudmijnbouwsector moet worden verminderd door de introductie van veilige en kwikvrije goudmijnbouw technologie. Hiermee zal worden voldaan aan de verplichtingen van het Minamata-verdrag. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft officieel het PlanetGold Suriname project vrijdag in Marriot Hotel gelanceerd.
Het project, gefinancierd door de Global Environment Facility (GEF), staat onder toezicht van het United Nations Development Programme (UNDP). Tijdens het evenement is de inhoud van het vier componenten tellend project gepresenteerd, inclusief het mijnbouwbeleid en wetgeving. Er is middels presentaties eveneens aandacht besteed aan milieuvriendelijk en verantwoord mijnen, alsook stakeholderbetrokkenheid.
Minister David Abiamofo van NH voorziet een grote impact van het project. “We zijn vastbesloten, een holistische en intersectorale strategie te volgen bij dit project, gericht op de formalisatie en verbeterde toegang tot financiële middelen en de ontwikkeling van traceerbare goud-ketens”. Deze geïntegreerde aanpak van milieubeheer en economische empowerment is volgens Abiamofo essentieel voor het succes van het project en draagt bij aan het welzijn van de gemeenschappen, meldt NH.
Deputy Resident Representative van de UNDP voor Suriname, Berdi Berdiyev, geeft het voorrecht aan, om het ambitieuze project te leiden. Volgens Berdiyev biedt het project UNDP de gelegenheid om de samenwerking op het gebied van duurzame goudmijnbouw te versterken. De UNDP-topman noemt in zijn toespraak het samenwerkingsverband met partners van het project ‘Improving Environmental Management in the Mining Sector of Suriname, with Emphasis on Artisanal and Small-Scale Gold Mining’. Berdiyev onderstreept ook het cruciaal belang van bewustwording, capaciteitsversterking en kennisdeling met andere landen voor duurzame resultaten.
De landen die zijn aangesloten bij PlanetGold zijn: Burkina Faso, Colombia, Ecuador, Guyana, Indonesië, Kenia, Mongolië, Peru, de Filipijnen, Bolivia, de Democratische Republiek Congo, Ghana, Honduras, Madagaskar, Nigeria, Suriname, Oeganda, Ivoorkust, Guinee, Mali, Nicaragua, Sierra Leone en Zambia. Het PlanetGold Suriname-project loopt tot 2027.
- Guyanese overheid houdt banenbeurs in Nickerie..
- Surinaamse Brouwerij deelt indrukwekkende impactcijfers..
- Amerikaanse ambassade verwelkomt congresmedewerker in Surin…..
- MAS organiseert regionale workshop onderzoek en rapportage …..
- Breaking: ABOP claimt Binnenlandse Zaken..
- 10 geslaagden bij 1e lichting Olie- en Gasopleiding NATIN..
- Nieuw stadion Albina moet over zes maanden af zijn..
- Bezoekers kunnen langs bij 16 musea tijdens Museumnacht en …..
- Meer belangstelling voor Franse dagen dit jaar..
- Bronto Somohardjo appointed as lead candidate for PL in 202…..
- Project ‘Women in leadership and democracy’ versterkt polit…..
- Grote brand verwoest verlaten hotel aan Mr. Eduard J. Bruma…..
- Voormalig Silver Bird hotel afgebrand..
- Winkelierster mishandeld en beroofd..
- Bee: tweede wijziging kiesregeling vóór 31 december een fei…..
- Grote brand verwoest verlaten hotel aan Eduard Brumastraat..
- Klaar voor de verkiezingsdag!..
- Jhakry: “Brunswijk’s promise is just stage talk”..
- Robinhood verovert negende Presidents Cup..
- Kamala Harris of Donald Trump?..
- Bezoek van waarnemend-president Brunswijk aan veroordeelden…..