De hele top van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft de huidige coalitiepartijen voorbereid op een verkiezingsnederlaag op 25 mei. Vooral president Chan Santokhi en enkele ministers moeten het ontgelden. Bij de NDP’ers wil het er niet in dat er zogenaamd geen geld is, maar er wel middelen beschikbaar zijn voor de bouw van nieuwe kantoorruimten.
André Misiekaba, oud-minister en oud-assembleelid, stelde dat de huidige regering op 25 mei met volkseer naar huis zal worden gestuurd. De politicus gaf aan geen touw meer te kunnen vastknopen aan het beleid van dit kabinet. Zo wees hij erop dat dienstvoertuigen voor de politie worden aangeschaft, maar dat agenten daags daarna niet kunnen uitrukken vanwege brandstofproblemen. Suriname heeft volgens hem dringend ontwikkeling nodig.
Misiekaba riep het volk op om nog even geduld te betrachten. Over drie maanden is de regering weg. “Ref kan tap a pley”, aldus de NDP-topper. Hij deed ook een oproep aan de partijleiding om in ontwikkelingsprogramma’s extra aandacht te schenken aan de vrouw, die volgens hem vaak de spil is binnen het gezin.
Stephen Tsang, ex-minister en tevens assembleelid, gaf tijdens de massameeting van de partij aan dat het volk vijf jaar lang is gestraft en dat de regering, nu er nog drie maanden te gaan zijn, plotseling de tranen wil wegvegen en pakketten begint te verdelen.
Hij wees zijn gehoor erop dat de regering bij haar aantreden een staatsschuld aantrof van SRD 29 miljard. Na vier jaar is deze schuld volgens Tsang bijkans vervijfvoudigd. Door de verhoogde prijzen op alle fronten is het volk een bedelaar geworden, stelt de NDP-topper. “Hoe dom moet je zijn om weer op deze partijen te stemmen?” vroeg hij zich af.
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, stoorde zich eraan dat de huidige regering Suriname aan het weggeven is. Hij kan zich niet voorstellen dat het land samen met de westelijke buren een brug bouwt over een rivier die volledig eigendom is van Suriname. “Als er een brug moet komen, zal Suriname die zelf bouwen”, stelt de fractieleider.
Wat Parmessar ook niet begrijpt, is dat Suriname, ondanks een grensconflict met Guyana, eerder partij kiest voor de westelijke buren dan voor Venezuela, dat eveneens in conflict is met zijn oosterburen.
- Samenwerking voor stimulering overdracht Franse taal en gas…..
- Regering bezuinigt op budget JusPol..
- Betaling driemaandelijkse verblijfsvergunning en rechten va…..
- President geeft opdracht salarissen medewerkers Huize Ashia…..
- Suriname ontvangt prestigieuze LatinFinance-erkenning voor …..
- SVJ bezorgd over aanvallen journalisten en mediabedrijven..
- ABOP houdt op 15 februari grootse massameeting in verband 3…..
- ‘We willen iedereen in Suriname tellen’..
- SVJ bezorgd over partijpolitieke aanvallen op media en jour…..
- Militairen en politieagenten krijgen Franse taalcursus voor…..
- Werkgevers verplicht tot 16 weken zwangerschaps- en bevalli…..
- Verdachte met 2 ton SRD en drugs ingerekend..
- Marinus Bee: “We hebben heel hard gewerkt; 103 wetten…..
- Verbinding..
- SEOB: Suriname boekt vooruitgang, maar vervolgprogramma IMF…..
- Finaal concept Wet Collectieve Rechten komende week naar DN…..
- Reactie op redactioneel artikel dWT ‘Hypocrisie NDP’..
- Bromfietser overlijdt acht dagen na aanrijding met truck..
- STVS personeel heft prikactie op na gesprek met Moensi..
- Wrange vruchten populisme..
- SRD 700.000 en sieraden buitgemaakt bij gewelddadige berovi…..