De hele top van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft de huidige coalitiepartijen voorbereid op een verkiezingsnederlaag op 25 mei. Vooral president Chan Santokhi en enkele ministers moeten het ontgelden. Bij de NDP’ers wil het er niet in dat er zogenaamd geen geld is, maar er wel middelen beschikbaar zijn voor de bouw van nieuwe kantoorruimten.
André Misiekaba, oud-minister en oud-assembleelid, stelde dat de huidige regering op 25 mei met volkseer naar huis zal worden gestuurd. De politicus gaf aan geen touw meer te kunnen vastknopen aan het beleid van dit kabinet. Zo wees hij erop dat dienstvoertuigen voor de politie worden aangeschaft, maar dat agenten daags daarna niet kunnen uitrukken vanwege brandstofproblemen. Suriname heeft volgens hem dringend ontwikkeling nodig.
Misiekaba riep het volk op om nog even geduld te betrachten. Over drie maanden is de regering weg. “Ref kan tap a pley”, aldus de NDP-topper. Hij deed ook een oproep aan de partijleiding om in ontwikkelingsprogramma’s extra aandacht te schenken aan de vrouw, die volgens hem vaak de spil is binnen het gezin.
Stephen Tsang, ex-minister en tevens assembleelid, gaf tijdens de massameeting van de partij aan dat het volk vijf jaar lang is gestraft en dat de regering, nu er nog drie maanden te gaan zijn, plotseling de tranen wil wegvegen en pakketten begint te verdelen.
Hij wees zijn gehoor erop dat de regering bij haar aantreden een staatsschuld aantrof van SRD 29 miljard. Na vier jaar is deze schuld volgens Tsang bijkans vervijfvoudigd. Door de verhoogde prijzen op alle fronten is het volk een bedelaar geworden, stelt de NDP-topper. “Hoe dom moet je zijn om weer op deze partijen te stemmen?” vroeg hij zich af.
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, stoorde zich eraan dat de huidige regering Suriname aan het weggeven is. Hij kan zich niet voorstellen dat het land samen met de westelijke buren een brug bouwt over een rivier die volledig eigendom is van Suriname. “Als er een brug moet komen, zal Suriname die zelf bouwen”, stelt de fractieleider.
Wat Parmessar ook niet begrijpt, is dat Suriname, ondanks een grensconflict met Guyana, eerder partij kiest voor de westelijke buren dan voor Venezuela, dat eveneens in conflict is met zijn oosterburen.
- 614 aanhoudingen verricht in januari 2025..
- Ashiana: Veel misverstanden en speculaties doen de ronde..
- Transparante regelgeving essentieel voor duurzame energie-i…..
- LatinFinance roept Suriname uit tot ‘Sovereign Restructurin…..
- Het falen van Volksgezondheid (2)..
- Verworvenheden (2B)..
- Maya Parbhoe: grootse plannen, grote vragen..
- Surinaamse militairen en politieagenten getraind in Franse …..
- Suriname op weg naar WHO certificering malaria..
- Korps Politie Suriname: 614 aanhoudingen verricht in januar…..
- ‘Vrij spel’ Peps..
- Trump pakt Biden toegang tot gevoelige informatie af..
- 10 jaar Wi! Uma fu Sranan: ‘Met vastberadenheid en visie be…..
- MoU’s getekend voor meer investeringen in Suriname..
- Vier MoU’s voor bevordering van investeringen..
- Ex-minister Somohardjo dropt strafklacht bij pg vanwege ‘Bl…..
- Surinaamse ondernemers moeten uit hun comfortzone stappen e…..
- Opmerkelijk scenario: Elon Musk koopt Suriname voor US$ 500…..
- Suriname en Guyana spelen cruciale rol in wereldwijde olie-…..
- DA’91: Respect burgerrechten essentieel voor eerlijke…..
- VSB en Afreximbank bekijken mogelijkheden samenwerking..