Minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, heeft tijdens de persconferentie na de regeringsraadvergadering verzekerd dat er geen nieuwe ambtenaren in vaste dienst worden genomen in aanloop naar de verkiezingen. Hij benadrukte dat de hervormingen binnen de publieke sector zichtbaar effect hebben en dat er streng toezicht wordt gehouden op het personeelsbeleid.
“Vorig jaar gaven we aan dat we public sector reform zouden doorvoeren. Toch kwamen er nog mensen in dienst. Toen ik vroeg hoe dat mogelijk was, bleek dat er binnen het systeem ambtenaren zijn die dossiers kunnen doorsluizen zonder dat ik ervan weet,” verklaarde Raghoebarsing.
Daarop heeft de minister ingegrepen. “Ik heb besloten dat geen enkel betalingsstuk zonder mijn handtekening mag doorgaan. Als het niet door mij is ondertekend, is het illegaal. Sindsdien zie je dat het aantal ambtenaren daalt.”
De bewindsman benadrukte dat dit beleid is afgestemd met president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. “De bevoegdheden van de president en vicepresident zijn daarbij volledig gerespecteerd.”
Hij ging ook in op personeelsproblemen bij onder meer de Belastingdienst. “Daar lopen mensen weg vanwege de lage salarissen. Als er via pensionering ruimte ontstaat, kan die benut worden om nieuwe krachten aan te trekken, maar alleen als het binnen de loonsom blijft. Tijdelijke krachten, zoals rond verkiezingen, kunnen wel worden ingezet, maar zij komen niet vast op de loonlijst.”
Volgens Raghoebarsing moeten alle betalingen transparant zijn. “Als je mensen tijdelijk inhuurt, moet je het geld op je begroting hebben. Ik ga het niet ergens vandaan toveren.”
Hij verwees tot slot naar cijfers die eerder zijn gepresenteerd. “Je ziet dat het aantal ambtenaren daalt, terwijl de totale loonsom stijgt. Dat betekent dat het gemiddelde salaris bij de overheid verbetert. Ik kan garanderen dat dit op een gecontroleerde en transparante manier gebeurt.”
- Vraagtekens..
- President Santokhi decoreert leden niertransplantatie missi…..
- Deviezencommissie faalt: goud en deviezen onbeheerd..
- Militaire vereniging houdt spoed algemene ledenvergadering..
- BINI vergelijkt voor derde keer verkiezingsprogramma’s..
- Deviezencommissie boos: Minister Raghoebarsing zoekt zondeb…..
- Penitentiair ambtenaar wordt na 5 jaar vervolgd voor aanran…..
- Minister Sewdien licht aanbesteding project South Drain-Apo…..
- Groene NGO’s eisen duidelijkheid in kwestie 113.000 hectare…..
- Majoie Hajary: een briljante Surinaamse pianiste ‘haar tijd…..
- Jogi uit felle kritiek op Henck Arron en NPS: “Onafhankelij…..
- NDP: Proces privatisering SAIL on hold zetten..
- Suriname onderzoekt haalbaarheid invoering koolstofbelastin…..
- Vage wetten geven ruimte aan willekeur..
- Analyses toerisme-waardeketen gevalideerd: ‘Olie- en gas-to…..
- Bestuurlijke onrust bij SBB: directeur stuit op verzet na b…..
- Gajadien: Uitspraak rechter afwachten in wegproject South D…..
- Goudsmokkel legt druk op de wisselkoers..
- SDGs moeten centraal onderdeel zijn van agenda politieke pa…..
- Rijbewijsinschrijving vanaf mei volledig digitaal – einde a…..
- Eskak: ‘Verkiezingsproces bevat voldoende waarborgen, maar …..