Het inschrijfgeld van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) is al tien jaar niet aangepast. Volgens waarnemend directeur Patrick Tjon-Jaw-Chong is dat niet langer houdbaar in het huidige economische klimaat. “Dit bedrag is niet meer van deze tijd,” stelt hij in gesprek met Suriname suriname.
Een verhoging lijkt onafwendbaar, al is nog niet vastgesteld met welk bedrag het inschrijfgeld zal stijgen. Momenteel bedraagt het inschrijfgeld SRD 2400. Voor studenten van praktijk intensieve opleidingen zoals aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie komt daar nog SRD 500 bij voor materiaalkosten. “De MOB-groep betaalde SRD 3600,” aldus Tjon-Jaw-Chong.
Volgens de directeur zijn de kosten voor het runnen van de instelling de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Hij wijst onder meer op de prijsstijgingen van kantoorbenodigdheden en papier, zowel lokaal als internationaal.
“Papierprijzen zijn de afgelopen twee jaar fors gestegen, en met een wisselkoers van 42 euro en US$ 38 komt er nog extra druk bij. Alles is duurder geworden, maar wij werken nog met hetzelfde inschrijfgeld als tien jaar geleden,” benadrukt hij.
De directie wil in gesprek met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) om de verhoging officieel vast te stellen. “Zonder aanpassing van het inschrijfgeld kunnen we op termijn niet meer functioneren. Ik hoop dat de nieuwe minister dit snel oppakt,” zegt Tjon-Jaw-Chong.
Het IOL beschikt momenteel over vier geaccrediteerde bacheloropleidingen van elk vier jaar. Op 3 juli hield de instelling een open dag om nieuwe studenten te informeren over het aanbod. De tweede open dag is gepland voor 8 augustus.
Daarnaast benadrukt de directeur het belang van meer zichtbaarheid en werving. “We moeten actiever promoten om meer studenten aan te trekken. De instroom is beperkt, en dat kunnen we verbeteren met meer marketing.”
Een concrete berekening voor het nieuwe inschrijfgeld is nog niet gemaakt, maar de aanpassing lijkt slechts een kwestie van tijd.
- Hess trekt zich terug uit Blok 59 in Surinaams zeegebied..
- Vakbond CBvS verscherpt morgen acties indien oplossing uitb…..
- Betalingsregeling moet Vereniging Radio- en Televisiebedrij…..
- Blok 59 in Surinaams zeegebied terug naar Staatsolie na ter…..
- Ex ontvreemdt telefoon van moeder van zijn kind en belandt …..
- Sampie: “Grondrechten en onderwijs in het binnenland moeten…..
- De waarheid, de werkelijkheid en de leugen..
- Het Hoogste Circus van Staat..
- Torarica Resort viert 63 jaar als boegbeeld van Surinaamse …..
- Adhin wil opheldering over uitgaven en benoemingen: “Begrot…..
- Betalingsregeling en schuldenkwijtschelding voor radio- en …..
- Rotary Quota heeft nieuw bestuur..
- Maffia bij DNV?..
- Ex-partner pleegt zelfmoord na brute houweraanval op ex-vro…..
- Radio- en televisiebedrijven treffen betalingsregeling met …..
- Niaaz Salarbaks winnaar Keti Koti-damtoernooi..
- Personeel CBvS voert prikactie: Eist duidelijkheid over cao…..
- Kaseko, de hartslag van Suriname, ook te horen in Nederland..
- Drie minderjarige meisjes vermist vanuit Nieuw-Lombé..
- Jongeren Sipaliwini planten bomen voor duurzame landbouw en…..
- Eijk: ‘Ik hoef het niet eens te beloven’..