De betalingsachterstanden van de overheid stapelen zich op en raken steeds meer sectoren. Niet alleen vuilophalers wachten al zes maanden op hun geld, maar ook bushouders wachten al maanden op hun subsidies. Dit leidt tot een vicieuze cirkel waarin essentiële diensten dreigen stil te vallen. Hoe is het zover gekomen, en belangrijker: is er een uitweg?
Het uitblijven van betalingen staat niet op zichzelf, maar wijst op een diepere financiële crisis binnen de overheid. Een tekort aan liquide middelen kan verschillende oorzaken hebben: tegenvallende belastinginkomsten, slecht financieel beheer of oplopende schulden. Waarschijnlijk speelt een combinatie van deze factoren. De regering heeft het zwaar met het financiële beheer. De economische crisis, verergerd door internationale schulden en de nasleep van beleidsfouten uit het verleden, maakt het moeilijk om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Maar dat betekent niet dat leveranciers en dienstverleners eindeloos kunnen wachten.
Voor vuilophalers en bushouders betekent het uitblijven van betalingen simpelweg dat ze hun werk nauwelijks kunnen voortzetten. Brandstof moet betaald worden, lonen van arbeiders lopen op, en materialen raken op. Bedrijven die afhankelijk zijn van overheidscontracten bevinden zich in een wurggreep: blijven ze werken zonder betaling, of leggen ze hun diensten neer met alle gevolgen van dien. Een bijkomend probleem is het effect op de economie. Wanneer de overheid schulden opstapelt bij lokale ondernemers, sijpelt dit door naar andere sectoren. Werknemers krijgen hun salaris laat of niet, waardoor de koopkracht afneemt.
Winkeliers zien hun omzet dalen en uiteindelijk komt de gehele economie in een neerwaartse spiraal terecht.De overheid vraagt om geduld, maar hoe realistisch is dat? Mensen moeten hun rekeningen betalen en hun bedrijven draaiende houden. Geduld is een luxe die velen zich niet kunnen permitteren. Toch is er weinig keuze, want stakingen en werkonderbrekingen kunnen het probleem verergeren. Wat de overheid nodig heeft, is een transparant plan. Hoe wordt het betalingsprobleem aangepakt? Wanneer kunnen schuldeisers op hun geld rekenen? Welke prioriteiten worden gesteld? Zonder duidelijke communicatie blijft de onrust groeien en dreigt verdere ontwrichting van vitale diensten.
The post BETALINGSNOOD OVERHEID, HOE LANG NOG? ..
- Dijksteel: “Minister Ori moet feedback serieus nemen en ver…..
- KPS sluit wegen rond Politieacademie af..
- ‘Antidotes’ voor geweld tegen kinderen, een mooi voorbe…..
- Suriname in de schijnwerpers: de tragikomedie van deze week…..
- Collectief falen..
- FPP zegt samenwerking op met president Santokhi..
- Studenten ontvangen toelage van SRD 800 via Uni5Pay en bank…..
- Ori: ‘Salariskosten van het ministerie zijn ongelooflijk ge…..
- Tweede verdachte beroving militair in warung aangehouden..
- Artiesten steunen NDP-campagne cd 2025 uit sympathie en lie…..
- Regering grijpt in om rijstsector te ondersteunen met vaste…..
- Minister Mac Andrew en ACT bespreken trainingen voor zelfre…..
- Regering grijpt in om rijstsector te ondersteunen..
- Chinese bedrijven bespreken infrastructuurprojecten met pre…..
- Kandidaatstelling in volle gang..
- Bolivia roept noodtoestand na tientallen doden bij overstro…..
- ‘Anton de Kom is nu echt thuis’..
- A20 kandidaten moeten uiterlijk 25 mei vermogen notarieel v…..
- Trump ondersteunt olieproductiebeleid Suriname..
- Bewoners Para voelen zich in de steek gelaten..
- ABOP uitgegroeid tot nationale partij..