De actiegroep van de Organisatie voor Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) doet een dringend beroep op de regering om met een oplossing te komen voor de betalingsachterstanden aan bus- en boothouders. Ondanks meerdere inspanningen om tot een oplossing te komen voor de ernstige betalingsachterstanden en de daarmee gepaard gaande uitdagingen, blijven concrete maatregelen uit, zegt Jerrel Banai, voorzitter van de actiegroep OBS, aan Suriname suriname.
Banai geeft aan dat er meerdere keren correspondentie is gestuurd naar de directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), Fariyal Renfurm en minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Ook werd er een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk en assembleevoorzitter Marinus Bee.
De huidige sociaaleconomische situatie, gecombineerd met de inmiddels zes maanden achterstallige betalingen voor geleverde diensten, brengt de sector in ernstige financiële problemen. Bovendien zijn de verschuldigde vergoedingen voor het vervoer van medisch personeel tijdens de covid-19-periode (april 2020 – december 2021) tot op heden niet voldaan, voegt Banai eraan toe.
De actiegroepvoorzitter legt verder uit dat de sector door deze situatie over onvoldoende middelen beschikt voor regulier onderhoud van de vaartuigen en voertuigen, waardoor de veiligheid en contractuele verplichtingen onder druk komen te staan. De aanhoudende stijging van de kosten voor brandstof, levensonderhoud en onderdelen verergert deze problemen verder. Veel ondernemers zijn genoodzaakt om kredieten af te sluiten zonder een gegarandeerde terugbetalingsregeling, wat hun financiële situatie nog verder verslechtert.
Deze factoren en knelpunten leiden ertoe dat er nauwelijks middelen overblijven voor regulier onderhoud van bussen en boten, waardoor het moeilijk wordt om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en contractvoorwaarden. De verhoogde prijzen van benzine, levensmiddelen, onderdelen en andere uitgaven maken het voor bus- en boothouders uiterst moeilijk om te voorzien in hun eigen onderhoud en dat van hun gezinnen.
Gezien de ernst van de situatie doet de actiegroep een dringend beroep op de regering om concrete maatregelen te nemen. Banai benadrukt dat bus- en boothouders tijdig en maandelijks moeten worden uitbetaald voor de geleverde diensten. Daarnaast wijst hij op de noodzaak om de toegezegde brandstofcompensatie van november 2022 uit te betalen. Ook pleit hij voor het vaststellen van een duidelijke betalingstermijn en de uitbetaling van alle nog openstaande achterstallige betalingen. Tot slot dringt hij aan op de uitbetaling van de gelden voor het transport van covid-zorgpersoneel over de periode 2020-2021.
- KPS: Afsluiting kruisingsvlak Van ‘t Hogerhuysstraat en Ind…..
- Kamlesh Ganesh nieuwe directeur van de VSB..
- ECD: Vervallen noodles vernietigd; haperende kassasystemen …..
- Kantonrechter veroordeelt 69-jarige oma voor drugs en overt…..
- Minister Mathoera wil sterker en effectiever defensiesystee…..
- Overwegend bewolkt met af en toe buien..
- Inbreker in verzekering gesteld..
- 25-jarige opgepakt na zware mishandeling..
- Cuba vraagt niet-essentiële werknemers om thuis te blijve…..
- Haai bijt beide handen van toeriste eraf..
- Lesly Glenn Stuger (69) Amsterdan 6-2-2025..
- Georgetina Emelina Muntslag (88) Amsterdam 14-2-2025..
- A20, DOE en PRO: Volk moet afrekenen met oude politiek..
- Succesvolle afronding IMF-programma in zicht..
- Meteodienst: Af en toe droge en zonnige momenten..
- Bromfietser laat leven bij aanrijding Martin Luther Kingweg..
- Wake-up call: kwestie Chinalco is een nationale zaak..
- Bullion-initiatief moet financiële inclusie helpen stimuler…..
- Ruim 80.000 US-dollar verkwanseld..
- SEOB juicht hervormingen toe, maar waarschuwt voor risico’s…..
- Brunswijk: ‘Ik ga altijd naar gebieden waar problemen zij…..