Zorgsector binnenland al ruim twee weken in actie

Volgens Ronny Asabina, voorzitter van de BEP, heeft het binnenland te kampen met een situatie waarbij de medische zorg niet gegarandeerd is. Volgens Asabina, is het personeel aldaar reeds twee weken in actie, maar wordt er vanwege de regering niet gekeken naar een oplossing. Dit zei Asabina gisteren tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee. De voorzitter zei verder, dat de acties te maken hebben met het feit dat de 17procent loonsverhoging is toegekend aan ambtenaren in alle andere districten, maar dat het personeel in het binnenland niet is bedacht.
“Ik kan mij geen moment herinneren  dat het personeel in het binnenland actie heeft gevoerd en dat de regering daaromtrent geen aandacht heeft geschonken. Asabina zei dat indien mensen in de stad klagen dat zij nu al niet uitkomen, hoe de regering denkt dat mensen in het binnenland het doen. Hiermee doelde Asabina op de hoge transportkosten en winkelprijzen in het gebied. Eerder gaf Asabina reeds te kennen, dat de prijzen in het binnenland 3 tot 4 maal hoger zijn dan als in de stad. Dit tot grote zorg van de gemeenschap aldaar.
Volgens hem is er slechts één ambulance en één chauffeur ter beschikking voor het hele achterland. De voorzitter zei verder, dat mensen bedragen van SRD 6000 moeten neertellen, indien zij voor medische hulp naar de stad wensen te komen.
The post Zorgsector binnenland al ruim twee weken in actie .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname