Zorgpersoneel drie ziekenhuizen officieel in actie

Nadat er gisteren urenlang gesproken is tussen minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en vakbondsman Imro Edam van de bond van ’s Lands Hospitaal, Marwina Ziekenhuis en Regionaal Ziekenhuis Wanica, zonder een bevredigende oplossing, heeft de bond vandaag besloten om officieel in actie te gaan. Dat houdt in dat alleen cruciale plekken binnen de ziekenhuizen dispensatie krijgen om te opereren.
De rest van het personeel is in actie. Deze informatie heeft Edam in gesprek met Suriname Go meegedeeld.
Het zorgpersoneel eist drie maanden achterstallige COVID-19-toelage, ze wil een premium dokterskaart en de derde eis is een looncorrectie. “Ik kan mensen niet meer tegenhouden. De mensen willen hun gelden hebben en kunnen niet langer wachten. Ze zijn de situatie beu,” laat de vakbondsman op tekenen.
Edam wil in dit stadium met de president praten. “Misschien kunt u binnen uw bevoegdheden niet zoveel doen, maar de president kan wel heel wat doen. Dus we willen een gesprek met de president,” zei hij gisteren aan de minister van Volksgezondheid.
Naar alle waarschijnlijkheid zullen de verpleegkundigen ook hun misnoegen uiten door op straat te gaan en Organic ondersteunen met acties tegen het beleid van de regering-Santokhi.