Zero Tolelance Veiligheidsbeleid gaat onverkort door

Het Zero Tolerance Veiligheidsbeleid van het Korps Politie Suriname gaat onverkort door. Dit gebeurt in samenwerking met het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten. Vrijdag rond middernacht is de veiligheidscontroles landelijk opgevoerd. Daarbij zijn er in meerdere districten simultaan roadblocks gehouden.

In Paramaribo zijn er op diverse locaties bijkans 800 voertuigen gecontroleerd, waarbij er verschillende verkeersovertredingen zijn geconstateerd zoals het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, verzekeringsbewijs en of keuringsbewijs. De politie heeft deze overtreders geverbaliseerd. In de gevallen waarbij de bestuurders geen rijbewijs konden tonen, zal op grond van artikel 7 van de Rijwet in overeenstemming met de aangepaste wet hieromtrent een proces-verbaal worden opgemaakt, meldt de politie Public Relations.

Er zijn ook bestuurders aangehouden die onder invloed hebben deelgenomen aan het verkeer. Eveneens is kordaat opgetreden tegen bestuurders van wie hun voertuig slechts van één kentekenplaat was voorzien en bestuurders die de kentekenplaten van hun voertuigen hadden voorzien van de zogeheten mica platen.

In het district Nickerie werden meer dan vijftig voertuigen gecontroleerd. Tijdens de roadblock is de politie omstreeks 03.00 uur gestuit op een voertuig met een bruingevachte kalf erin. De bestuurder R.R. van dit voertuig kon geen duidelijke verklaring geven omtrent de herkomst van het kalf. Na de man flink aan de tand te hebben gevoeld, is gebleken dat het kalf vermoedelijk van diefstal afkomstig is, waardoor hij direct is aangehouden. Het onderzoek bracht nog vier andere verdachten in beeld. Deze verdachten die vermoedelijk op de vlucht waren naar Paramaribo, zijn te controlepost Burnside in de kraag gevat.

Deze operaties met een landelijk karakter werd uitgevoerd onder leiding van de Directeur Operaties, Commissaris van politie Bryan Isaacs. “Het handhavingsbeleid in de praktijk zal verder worden aangescherpt om het veiligheidsgevoel van de burgers te verhogen. We shall use all lawfull tools available to fight crime” laat commissaris Isaacs optekenen.