Yelyco revancheert zich op Yellow Birds

Tekst en beeld John Zaalman
PARAMARIBO — Yelyco heeft zich in de mannenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond gerevancheerd op het geleden verlies in de eerste ronde tegen rivaal Yellow Birds. De verdedigend kampioen veerde vrijdagavond in de tweede finale rematch terug van een setachterstand om met 23-25, 25-19, 25-20, 25-23 te winnen.
In de openingsronde n de rollen omgekeerd. Yellow Birds zette toen ook een setachterstand om in de winst. Het duel in de Ismay van Wilgen Sporthal, welke geleid werd door Albert Wakidin en Naduschka Straal, begon haast anderhalf uur later. “Het was een betere game dan onze voorgaande wedstrijden”, uitte Verdy Getrouw zich na het treffen tegenover .
Goed teken
Hij is de mening toegedaan dan zijn team wel nog op gang moet komen. “We bereiden ons voor op de playoff. Om vanavond tot twee keren toe terug te komen van een achterstand, is wel een goed teken.” Hoewel zijn wisselspelers (onder andere Marcel Krak, Shane van van de Vijver, Furgil Ong A Fat) een redelijk goede job hebben gedaan, is de Yelyco-coach van mening dat ze beter voor de dag moeten komen.
“Het is een 3-1 zege geworden voor ons, maar het had ook anders kunnen aflopen. We hadden ook het geluk dat de pass en service van Yellow Birds kwamen weg te vallen en daar kwamen ze niet onderuit”, aldus Getrouw.
Gebrek aan routine
Fernando Rigters was op de eerste plaats blij dat hij bijna weer al zijn spelers terughad. Hij was vooral blij met de aanwezigheid van zijn middenmannen Ruben Sowma, Roberto Joval, Rakim Overman en Leroy Derby. “We kunnen nu dus weer volledig trainen naar betere prestaties”, merkte de Yellow Birds-oefenmeester op.
“We hebben vanavond een paar momenten voorgestaan, maar tegelijkertijd ook weer zelf de sets uit handen gegeven. Dat heeft allemaal te maken met gebrek aan routine en dan verlies je. Ik ben in ieder geval niet ontevreden.”
Wedstrijdverloop
Keven Sporkslede, Diëgo Heijns, Isaiah Myr, Avery Molijn, Zercinio Wilson en Shawn Moeljakarta zaten in de basis bij Yelyco. Bij de Gele Vogels vormden Leonel Mahabali, Denzel Zinhagel, Derby, Anferney Schmeltz, Shemar Jameson en Tariq Bakboord de eerste zes. De openingsset behoorde toe aan Yellow Birds nadat Sowma het winnend punt voor zijn rekening nam.
Sporkslede trok de setstand op het eind van de daaropvolgende periode gelijk. Myr werd in de twee daaropvolgende sets de go-to guy. Hij bezorgde Yelyco na drie sets een 2-1 voorsprong en bracht de stand in de vierde periode na een blok op Jameson op 23-23. Yellow Birds-aanvaller Schmeltz bracht de tegenpartij uit een fout op setpoint voordat Myr het duel om 00:06 uur weer eens met een blok op Jameson op slot zette.
Andere scores
Vrouwenhoofdklasse: Condor – Yellow Birds 3-2 (25-22, 15-25, 22-25, 25-21, 15-5); Manneneersteklasse: Condor – Volleybalclub Mariënburg 2-0 (reglementair); Vrouwen: Yelyco 4 – Condor 3 2-1 (25-17, 24-26, 15-12).