Woordvoerder Roosveld: “Financiënminister Achaibersing stelt portefeuille niet ter beschikking”

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning stelt zijn portefeuille niet ter beschikking als gevolg van de recente ontwikkelingen. Alven Roosveld, woordvoerder van de president, zegt dat er daar helemaal geen sprake van is. Hij benadrukt dat minister Achaibersing zijn portefeuille niet ter beschikking heeft gesteld.
“Ook vanuit de kant van het staatshoofd is er nimmer aan de bewindsman gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen. Tijdens de op zaterdag 16 juli 2022 gehouden regeringsraadsvergadering heeft de president beklemtoond, dat hij wacht op de resultaten van het onderzoek van het Openbaar Ministerie,” aldus de regeringsfunctionaris.
De woordvoerder stelt dat het staatshoofd het volste vertrouwen heeft in het Openbaar Ministerie als onafhankelijk instituut. De regering-Santokhi respecteert de rechtstaat en zal deze ook waarborgen.
“Het staatshoofd heeft verder ook aangegeven alle vertrouwen te hebben in minister Achaibersing. Er is reeds een intern onderzoek gestart op het ministerie van Financiën en Planning. De president is optimistisch en wacht ook de resultaten van dit onderzoek af.”
De regering doet in deze turbulente tijden haar uiterste best om diverse crises het hoofd te bieden. Verder onderstreept de woordvoerder dat de regering altijd beschikbaar is om informatie te verifiëren.