Wisselend succes basketballers in buitenland

door Terence Oosterwolde
PARAMARIBO — Dancell Leter en Cyarah Kensmil hebben zaterdag wisselend succes beleefd met hun scholenteam in de Verenigde Staten. Leter won weliswaar, maar had een mindere dag. Hetzelfde was het geval met Kensmil, wier school een nederlaag incasseerde. In de Franse LNB Pro B verloor Gavin Kensmil, maar had hij wel een double-double: achttien punten en tien rebounds.
Na vijf verliespartijen op een rij lukte het Utah Tech University zaterdag in haar eigen Burns Arena met 89-76 te winnen van New Mexico State University. Leter, die van de bank kwam, speelde zeventien minuten. De Surinaamse basketballer miste zijn beide three-pointers, twee van de drie vrije worpen en eindigde met één punt, twee rebounds, één assist, maakte twee fouten en had vier turnovers.
The Trailblazers verbeterde haar winst-/verliesstaat door de zege naar 10-10, inclusief 2-5 in de Western Athletic Conference (WAC). De volgende tegenstander is Tarleton State University, die donderdag in de Wisdom Gym in Stephenville, Texas de gastheer is. De laatste keer dat de twee teams elkaar troffen was in 2021. Tarleton (10-10/3-4 WAC) won in dat jaar twee van de drie duels.
Cyarah Kensmil
Met de University of Arkansas at Monticello (UAM) moest Cyarah Kensmil haar meerdere erkennen in de Henderson State University: 63-72. De Surinaamse basketbalster scoorde in achttien minuten twee van de negen veldbaskets en miste haar enige three-pointer. Ze benutte één van de drie vrije worpen en eindigde met vijf punten, zes rebounds, één steal, twee fouten en twee turnovers.
Tweede : Gavin Kensmil (l) en David Nichols (m) scoorden samen 37 punten, maar konden AMSB niet behoeden van de nederlaag. [: AMSB]Henderson State University is de enige ploeg die ook van The Blossoms heeft gewonnen in de Steelman Fieldhouse. Op 3 december werd met 75-70 gezegevierd. Kensmil had toen zes punten, een game-high twaalf rebounds, één block, twee fouten en drie turnovers in 29 minuten. UAM viel terug naar een winst-/verliesstaat van 7-9, inclusief 4-6 in de Great American Conference.
Double-double Gavin Kensmil
In Frankrijk incasseerde Gavin Kensmil een nederlaag met Aix Maurienne Savoie Basket in de LNB Pro B. Boulazac Basket Dordogne was vrijdag met 87-80 beter. Het verschil werd gemaakt in de tweede quarter, die AMSB met elf punten verloor (20-31). De eerste en derde wist de ploeg steeds met 20-18 te winnen, terwijl beide teams twintig maakten in de laatste.
Kensmil werd tweede topscorer met achttien punten, één punt minder dan David Nichols. Zij n de enige twee spelers in dubbele cijfers. De Surinamer maakte zeven van de dertien schoten en benutte al zijn vier vrije worpen. Met tien rebounds had Kensmil een double-double. AMSB blijft hekkensluiter in de tweede divisie van de profcompetitie van Frankrijk met een 4-12 record.