Whe Khalwabetjie houdt vandaag verkoopdag ter afsluiting van Bio-Hydroponic Farming project

In 2021 werd Sharmaine Artist, een van de leden van Stichting Whe Khalwabetjie (Wij Sterke Vrouwen) geselecteerd om het Bio-Hydroponic Farming project uit te voeren in het dorp Powakka en zij mocht deelnemen aan de eerste editie van de Amazonia Indigenous Women’s Fellowship Program.
Bij Bio-Hydroponic Farming, moet bij het woordje ‘bio’ gedacht worden aan het afval van groente en fruit dat verwerkt wordt tot vloeibare biologische mest. Bij ‘hydroponic farming’ gaat het om het kweken van planten op water.
In het kader van dit project heeft Stichting Whe Khalwabetjie ook kunnen participeren en helpen met de coördinatie van dit project. Samen met andere vrouwen van de omliggende dorpen zijn zij getraind in Teambuilding, Persoonlijke Ontwikkeling en Leiderschap. Een van de doelen van dit project was het creëren van meer vrouwelijke inheemse leiders.

Om het hoofddoel te bereiken zijn twee van de leden zich gaan verdiepen in de materie van hydroponic systemen. Verder zijn trainingen gevolgd bij Parmas Green Farm. Ook het bezoek aan en begeleiding van Douglas Farm heeft voor meer inzichten gezorgd.
De vrouwen hebben een jaar lang gewerkt om uiteindelijk dit project succesvol af te ronden.
Ter afsluiting van het project organiseert de stichting op zaterdag 10 september vanaf 9 uur, een verkoopdag op Powakka. Hierbij zal hun geoogste sla en lekkernijen van sla gemaakt, verkocht worden. ‘Kom en steun de vrouwen!’ is de oproep van de stichting.