Wegbarricade opgeheven

De wegbarricade in het district Brokopondo is door tussenkomst van het ministersteam opgeheven. Dit team bestond uit Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, tevens voorzitter van het clusterteam van Veiligheid, en de districtscommissaris (dc) van Brokopondo Ludwig Mendelzoon. President Chan Santokhi, gaf vandaag tijdens een persconferentie aan, dat er samen met het clusterteam zal worden nagegaan wat er nog voor de binnenlandbewoners moet worden gedaan.
Deze groep heeft vaker te kennen gegeven dat zij hulp nodig heeft van de regering. Het gaat hierbij dan om voeding om te kunnen overleven, want alles op de kostgronden is vernietigd door de wateroverlast. Dit is de reden waarom de bewoners vanmorgen de weg opnieuw hebben gebarricadeerd. Zij willen actie zien vanuit de regering en geen loze beloftes meer. De bewoners eisen dat de regering met ze komt praten over de diverse beloftes die gedaan zijn naar de groep.
President Santokhi, gaf verder aan dat de regering er alles aan zal doen om de situatie in het land te doen verbeteren. Tijdens de persconferentie moest vicepresident Ronnie Brunswijk zich verontschuldigen, omdat hij met spoed moest afreizen naar het district Brokopondo. De eerste man van het land gaf verder aan, dat er maandag gesprekken zullen volgen met de bewoners van het district Brokopondo.