Weg naar Nieuw-Koffiekamp gebarricadeerd

De weg naar Nieuw-Koffiekamp, met name de afslag naar Rosebel Goldmines, is gebarricadeerd door bewoners van het dorp Nieuw-Koffiekamp. Op de weg zijn er boomstammen en boomtakken geplaatst, waardoor weggebruikers niet voorbij kunnen. De demonstranten geven aan dat de weg niet geasfalteerd kan worden terwijl alle andere wegen in de nabije omgeving wel geasfalteerd zijn.
Volgens de groep heeft de multinational Rosebel Goldmines tijdens een gesprek aangegeven, dat zij wel bereid is de weg te asfalteren. Echter moet de overheid de toestemming daarvoor geven. “We willen weten waarom de overheid geen toestemming geeft. Lanti no e gi toestemming, want Rosebel taigi unu dat den wani asfalteer a pasi,” geeft een van de vrouwelijke demonstranten aan in gesprek met Suriname Go.
Volgens de groep heeft Rosebel Goldmines de middelen al vrijgemaakt om te beginnen met de asfalteringswerkzaamheden, maar als de regering geen toestemming geeft kunnen ze niet van start gaan. De weg naar Nieuw-Koffiekamp is in regentijd niet begaanbaar. Ook is de weg niet voorzien van straatverlichting en is pikdonker. Dit vormt een gevaar voor de dorpelingen.
“Wij voelen ons niet veilig op de weg, omdat de weg donker is en vooral wanneer het heeft geregend is die nog gevaarlijker,” wordt aangegeven door de dorpelingen.
De bewoners van Balingsoela hadden gisteren de weg ook gebarricadeerd, omdat die vanwege de aanhoudende regen niet begaanbaar is.