Weer (dieren) roof Paramaribo Zoo

Tekst en beeld Arjen Stikvoort
PARAMARIBO — Of het nu dure omheiningspanelen zijn, hertjes, kaaimannen of slangen, ze worden met enige regelmaat uit de Paramaribo Zoo ontvreemd. In de nacht van woensdag op donderdag heeft er werderom een roof plaatsgevonden door vermoedelijke een aantal jeugdigen. Zij zagen hun kans schoon en stalen ondanks de twee aanwezige bewakers drie baby tapijtslangetjes, ook wel boa constrictors, uit het reptielenverblijf Aquarep. Donderdag is aangifte van diefstal van de reptielen  gedaan bij het Korps Politie Suriname. 
Bewaking
De Paramaribo Zoo is geregeld het toneel van diefstallen en roofpartijen. In april werden nog twee kaaimannen afgeslacht en meegenomen. Ook werd het enige hertje Bambi op een brute wijze van haar leven beroofd en in het verleden zijn geld, computers en andere kantoorbenodigdheden gestolen.
Er is altijd twee man bewaking, legt hoofddierenverzorger Rahul Jethu uit. “Alleen was op het moment van de diefstal de bewaker vermoedelijk net aan de voorkant van de dierentuin. Ook is de omrastering rondom het gehele park al enige tijd niet meer in tact. Ook deze ‘dure’ panelen zijn indertijd gestolen. De omrastering moet inderdaad weer in orde gemaakt worden. Maar de kosten daarvan zijn hoog.”
Op de vraag wat er op de korte termijn moet gebeuren om het stelen vuit de Zoo te stoppen, denkt Jethu even na. “Als het ministerie van Defensie kon helpen met bewaking, zal dat al enorm helpen.”