Wederom burger aangehouden voor beledigen president

De bekende Gordon ‘Maku’ Mac Donald, is gisteren door de politie in verzekering gesteld ter zake smaad en laster. In een audio die circuleert, doet de politieke activist beledigende uitlatingen tegen de president. Maku haalde onder meer aan, kaarsen te branden, omdat de ‘dagu’ president van Lelydorp dood is gegaan. Hij haalde ook uit naar de vicepresident, het parlement, ministers, vakbondsleden en activisten als Maisha Neus en Curtis Hofwijks. Volgens Mac Donald, hebben deze mensen het land naar de verdoemenis gebracht en zijn ze een vloek voor Suriname.
Maku ging zelfs een stapje verder door te stellen, dat de president en de vicepresident cocaïnedealers zijn. Hij zegt dat zij zichzelf sinds 2020 op deze manier verrijkt hebben. Mac Donald is van mening dat het volk niet hoeft te rekenen op hulp van de vicepresident, gezien deze even hard meedoet en de zogenaamde ‘VHP pap’ heeft genuttigd.
Politiewoordvoerder Milton Bisschop deelde in deze kwestie mede, dat Makoe is overgedragen aan de Recherche Regio Midden. Hij is intussen in verzekering gesteld. Hem is ten laste gelegd: opruiing, belediging van de president, aanzetten tot haat, discriminatie of geweld, laster, bedreiging en belediging van het openbaar gezag.
The post Wederom burger aangehouden voor beledigen president .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname