“We gaan de basketbalassociatie niet stuurloos achterlaten”

Na tien jaar eerst als ondervoorzitter en daarna als voorzitter de kar te hebben getrokken heeft Conrad Issa het liefst dat nu iemand anders het roer overneemt bij de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). Tot en met twee dagen voor de bestuursverkiezingen waren er echter nog geen gegadigden, tenminste van buiten het huidig bestuur.
Tegenkandidaten hadden tot en met maandag nog de gelegenheid een lijst in te dienen om mee te doen aan de aanstaande bestuursverkiezingen, het hoogtepunt van de algemene ledenvergadering (ALV) die vanavond om 19.00 uur van start gaat in het VSH-gebouw aan de Havenlaan. Tot een verkiezingsstrijd zal het echter niet komen aangezien zich geen opponenten hebben aangediend.
“Ik heb me best gedaan om over te dragen. Na tien jaar vind ik niet dat het goed is om op die stoel te blijven zitten”, aldus Issa die van 2012 tot en met 2019 ondervoorzitter was van de SBA alvorens hij in 2019 overnam van de onlangs overleden Dilip Sardjoe. Alhoewel in aanloop naar de bestuursverkiezingen van vanavond zich geen tegenkandidaten hebben opgeworpen belooft Issa dat de basketbalassociatie niet aan zijn lot zal worden overgelaten. “We gaan de SBA niet stuurloos achterlaten.”
Voor nu wil hij echter nog niet kwijt wie de komende jaren leiding zal geven aan de basketbalassociatie. “Ik kan niet zeggen wat er gaat gebeuren voordat de ALV haar besluit neemt maar naarmate we zagen dat er geen tegenkandidaten waren hebben we wel een plan-B gemaakt. We zullen zien hoe dat bij de ledenvergadering uitpakt.”
Naast het voorzitterschap bij de SBA zat Issa sinds september 2021 ook in het bestuur van het Surinaams Olympisch Comité (SOC). Momenteel overweegt hij zich ook kandidaat te stellen bij de bestuursverkiezing van de Caribische Basketbalconfederatie (CBC) op 25 februari.