Vuilophaal enkele gebieden gestagneerd vanwege bedreigingen

In de buurten Ephraimzegen en Santigron is al ruim twee weken geen vuilnis opgehaald. De buurtbewoners klopten hiervoor bij het ministerie van Openbare Werken (OW) aan voor rekenschap. Zij kregen daarbij te horen, dat de vuilophalers de gebieden niet willen aandoen, omdat zij bedreigd zijn geworden en zelfs beroofd van hun persoonlijke spullen. Vanwege het ministerie werd ze dus voorgehouden, dat de aannemers op grond van deze bedreigingen enz. bang zijn om hun werkzaamheden te doen.
Onderdirecteur Afvalbeheer, Redi Musu Gummels, zei in gesprek met een lokaal medium, dat de mannen keer op keer worden bedreigd en dat is lastig voor zowel de aannemers als de werknemers. Dat is ook de reden waarom het vuil al langer dan een week niet meer werd opgehaald in deze omgeving. De onderdirecteur vertelde ook dat te Santigron zich een dergelijk geval heeft voorgedaan. In dat dorp werd het vuil ook niet opgehaald, omdat de ophalers zich niet veilig voelden. Een van de werknemers heeft klappen moeten incasseren en zelfs een mobiele telefoon, werd afgepakt.
De eigenaar van het toestel trok de telefoon gelijk terug en deed aangifte bij de politie van Lelydorp.
Volgens Gummels is er vervolgens contact opgenomen met de buurtbewoners en het traditioneel gezag. Deze hebben beloofd hun medewerking te verlenen en het gedrag van de jongeren te verbeteren om meer alamiteiten te voorkomen. Indien nodig zullen zij de kwaadwilligen zelf aangeven bij de politie, omdat de omgeving er volgens hen niet onder mag lijden.
Archief foto
The post Vuilophaal enkele gebieden gestagneerd vanwege bedreigingen .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname