VSB roept regering en Politiebond op tot dialoog

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) doet een oproep aan de regering en de Politiebond om als waardige Surinamers met de nodige tact en professionaliteit met elkaar aan tafel te gaan. Alleen middels tactvolle dialoog en rede zal er een oplossing gevonden worden om uit de huidige impasse waarin partijen geraakt zijn te stappen, laat de VSB in een persbericht weten.
“Wij hebben alle begrip voor de onvrede bij de politie. Net als vele andere groepen in de samenleving is onvoldoende aandacht besteedt aan hun noden en behoeften. Wij roepen de regering van Suriname daarom op, om juist deze speciale groepen die een bijzondere rol vervullen in de samenleving de nodige aandacht te geven.”
De VSB zegt dat de huidige dreiging van staking van de Politiebond extra risico voor de nationale veiligheid en rust in samenleving brengt, vooral vanwege de sociaal maatschappelijke malaise waarin wij ons nu bevinden. “Wij vragen de politie als rechtgeaarde Surinamers om zorgvuldig om te gaan met hun recht op protest en staking, vanwege uw bijzondere rol als rust en ordehandhaver. Wij vragen vanwege uw bijzondere rol en verantwoordelijkheid, enige terughoudendheid te betrachten. Kies het pad van dialoog en grijpt u niet meteen naar het uiterste middel.”
Op de regering doet de VSB een beroep om oor te hebben voor de politie die deze bijzondere rol vervult in de samenleving. “Ergere vormen van sociale onrust in onze fragiele economie zal meer kwaad doen dan goed. Er is nu reeds een negatief reisadvies naar Suriname, investeerders in privéondernemingen uiten hun bezorgdheid en staan aan de vooravond negatieve maatregelen te treffen.”
De VSB zegt dat de landelijke distributie van goederen in gevaar komt vanwege onveilige situaties en wegbarricades. De gevolgen van een grotere sociale onrust zijn niet te overzien en zullen de totale samenleving ernstiger schaden. “Wij roepen partijen, Politiebond en de regering, derhalve op om vanuit hun verantwoordelijkheid meer tact aan de dag te leggen om uit deze impasse te geraken.”