Vrouw komt haar gestolen bromfiets op Facebook tegen

Een vrouw zag op dinsdag 19 juli haar gestolen bromfiets op Facebook, die daar ten verkoop werd aangeboden. De vrouw deed op zondag 10 juli aangifte op het politiebureau Geyersvlijt van diefstal van haar bromfiets.
Naar zeggen van de aangeefster stond haar bromfiets voor een winkel aan de Tourtonnelaan geparkeerd. Terwijl zij zich in de winkel bevond, hoorde zij plotseling dat iemand haar bromfiets had gestart. Zij spoedde zich naar buiten en zag dat onbekenden ervandoor waren met haar rijtuig.
Terwijl de vrouw op 19 juli bezig was op Facebook merkte zij op dat haar gestolen bromfiets ten verkoop werd aangeboden. Haar vriend maakte contact met de verkoper voor het bezichtigen van de bromfiets. Bij die gelegenheid herkende hij het rijtuig van zijn vriendin positief. Hij schakelde direct de politie in die overging tot de aanhouding van de verkoper Stanley en de inbeslagname van de bromfiets.
De recherche van Paramaribo heeft op respectievelijk dinsdag 19 en donderdag 21 juli de drie verdachten Stanley W., Michael P. (22) en M.S. (17) aangehouden ter zake diefstal van een bromfiets.
Tijdens het onderzoek werd door de wetsdienaren geconstateerd dat Stanley de bromfiets bij een vriend had gekocht en deze weer ten verkoop aanbood. Op aanwijzing van Stanley werden de twee verdachten Michael en M.S. op donderdag 21 juli door de recherche van Paramaribo aangehouden. Deze twee verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Stanley, die ter zake heling was aangehouden na verhoor heengezonden, terwijl Michael en de jeugdige M.S. hangende het verdere onderzoek in verzekering zijn gesteld.