‘Voor vijf jaar gekozen, niet van plan eerder af te treden’

President Chandrikapersad Santokhi, maakte gisteren in het programma Retrospectie duidelijk, dat hij niet van plan is eerder af te treden. Dit zei de president naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en het protest dat vandaag gehouden wordt tegen het beleid van de regering. De regering wordt opgeroepen het roer om te gooien of op te stappen. ‘’We zijn voor vijf jaar gekozen en we gaan tot 25 mei 2025 uitzitten‘’, benadrukte de president.
‘’Ik zal mijn termijn uitzitten en de kiezers mogen het regeringsbeleid over drie jaar beoordelen’’, aldus Santokhi.  Hij gaf aan dat zijn uitspraak vorig jaar, ‘’Verkiezingen 2025 of eerder’’, bedoeld was om VHP-Nederland wakker te schudden.
‘’Jullie moeten activeren, jullie zijn in een winterslaap terechtgekomen en die partij moet klaarstomen voor verkiezing 2025 of eerder. Dat was om je om te activeren‘’, aldus Santokhi. Hij benadrukte dat hij die uitspraken niet heeft gemaakt in zijn hoedanigheid als president, maar als voorzitter van de VHP. Santokhi verduidelijkte, dat het momenteel niet in de planning is om eerder af te treden. ‘’Wat gaat het volk doen met het mandaat? Dit is een uitspraak waarbij je er niet aan denkt, wat de gevolgen zouden kunnen zijn. U mag beslissen op 25 mei 2025 ‘’, aldus Santokhi.
The post ‘Voor vijf jaar gekozen, niet van plan eerder af te treden’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname