Volksgezondheid steunt studenten in Cuba met beschermingsmiddelen

Surinaamse studenten die studeren in Cuba hebben een partij goederen gekregen van het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een donatie van verbruiksartikelen voor de handhaving van de veiligheid van deze studenten in verband met de stijgende Covid-19 gevallen. Deze goederen zijn overhandigd aan de studenten in Cuba op de ambassade in Havana. De donatie bestaat uit handschoenen, chirurgische en FP2 maskers, schorten en handsanitizer.

Minister Amar Ramadhin was in oktober 2022 op bezoek bij deze studenten in Cuba. Aan hem werd toen in een onderhoud aangegeven wat hun ervaringen zijn en wat allemaal nodig is voor een goede studie aldaar. De bewindsman was bijzonder onder de indruk van de studie discipline van de jonge Surinamers en gaf hen zijn woord alles eraan te doen vanuit het ministerie voor deze studerende Surinamers.

Ramadhin heeft intussen de eerste bezending gestuurd zoals beloofd en volgens hem zal het niet hierbij blijven. De studenten zullen de nodige ondersteuning krijgen zolang het past binnen het gezondheidsbeleid, meldt Volksgezondheid.Recentelijk heeft ook de goedkeuring plaatsgevonden voor het continueren van de studielening via de Nationale Ontwikkelingsbank, waardoor de studenten ook garanties hebben voor de continuïteit van de studie.