‘Volksgezondheid grote voorstander van preventie’

In het kader van de bevordering van de volksgezondheid (Wellness Week), werden er in de wijk Munder activiteiten georganiseerd aan de Martinusstraat. Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, vindt het een goed idee, en staat volledig achter de Wellnes Week. Hij verklaarde dat het ministerie van Volksgezondheid afgelopen zaterdag naar Nickerie is geweest, waar het een Gezondheidsbeurs heeft georganiseerd. “We hebben een zumba sessie gehad, en ook twee workshops met betrekking tot de mentale gezondheid en dat zijn allemaal goede activiteiten”, aldus Ramadhin.
Hij zei dat de Wellness Week voor Suri-name heel erg belangrijk is, omdat onze president voorzitter is van de Caricom. “En het is heel belangrijk dat wij ook een duidelijk signaal sturen als Suriname, dat wij ons ook bewust zijn, en bewuster moeten worden, van het welzijn van de gezondheid van eenieder”, aldus Ramadhin.
Volgens Ramadhin kan de informatie hoe klein ook, Surinamers helpen om gezonder te leven. “En waarom ik dat zeg, omdat ik heel blij ben met de onderwerpen die ik te horen kreeg van meneer Bissessur, over de ziektes”, aldus Ramadhin. “Eigenlijk moeten we minder praten over ziekte, we moeten meer praten over hoe voorkom je ziekte”, aldus Ramadhin.  “Ik wil een paar kleine voorbeelden geven, waarom wij van het ministerie van Volksgezondheid grote voorstanders zijn van preventie”, aldus Ramadhin. “Wanneer je naar de dokter gaat, hoor je vaker dat voorkomen beter is dan genezen, maar het wordt je gezegd, maar verder hoor je niets van wat of hoe”, aldus Ramadhin.
Hij verklaarde dat het ministerie van Volksgezondheid daarom nu bezig is, met een openluchtgym op Lelydorp. “Als we denken aan voorkomen, denken we alleen aan preventie en niet aan bewegen, maar bewegen alleen is niet voldoende, het is ook de voeding”, benadrukte Ramadhin.
The post ‘Volksgezondheid grote voorstander van preventie’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname