Vismale: “Dak- en thuislozen worden in alle rust in de natuur opgevangen door 1 voor 12”

Louis Vismale van 1 voor 12 zei in gesprek met ., dat zijn project met betrekking tot dak en thuislozen gerealiseerd moet worden, en dat de stichting al een stuk grond heeft, waarbij ze het komende jaar zal starten met alle faciliteiten, om te beginnen met de bouw van de opvang, voor dak- en thuislozen.
Vismale verklaarde, dat de plek waar de stichting het gebouw zal neerzetten in ieder geval tweehonderdvijftig daklozen kan opvangen, en daar gaan ze niet alleen wonen, ze gaan leren planten, en kweken. “Ze zullen van alles zo een beetje doen,” zei Vismale. Ook zei hij, dat er een centrale keuken en bakery zal zijn waar de daklozen zullen werken. Ze gaan ook zelfstandig hun maaltijden klaar maken. “Ze zullen in alle rust zichzelf verder kunnen ontwikkelen, want er zal ontspanning voor ze zijn”, aldus Vismale.  Volgens Vismale moeten de daklozen weer een normaal huislijk leven krijgen, goede voeding en begeleiding door verschillende ministeries. Vismale benadrukte, dat alle ministeries eigenlijk te maken hebben met dak- en thuislozen, maar wij willen alleen als producenten of organisatoren ertussen zijn. “Je gaat niet alle daklozen kunnen resocialiseren, maar tenminste willen we vijf procent resocialiseren, dat is het doel van de stichting”, aldus Vismale.
“Er zijn acht organisaties die maaltijden verstrekken aan daklozen, aan hen wil ik een oproep doen, om al het geld dat ze hebben te doneren aan 1 voor 12, omdat de dak en thuislozen al zijn opgevangen door 1 voor12”, aldus Vismale.
The post Vismale: “Dak- en thuislozen worden in alle rust in de natuur opgevangen door 1 voor 12” .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname