Vijf verdachten ingesloten schietincident Nieuw Koffiekamp

De politie van het bureau Brownsweg heeft op zondag na een schietincident vijf verdachten te Klaaskreek aangehouden. Dit vijftal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het schietincident gisteren te Nieuw Koffiekamp, waarbij Jelson M. geraakt is in zijn rug.
Het slachtoffer werd in bewusteloze situatie voor medische hulp overgebracht naar de R.G.D.-poli van Nieuw Koffiekamp. Van daaruit is hij met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Jelson M. is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen.
Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachten vermoedelijk een oude vete hebben met het slachtoffer. Volgens getuigen bevonden de mannen zich in een kamp en op een bepaald moment hoorde zij schoten afgaan. Hierna liepen de vijf verdachten het kamp uit en namen plaats in een auto waarmee zij de plek verlieten. Met assistentie van de politie van Klaaskreek konden ze worden aangehouden, meldt de politie Public Relations.

De verdachten Silvano K. en Chefano A., beiden (20), de twee 17-jarigen S.A. en M.P. en Paphe N. (24) zijn naafstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.