Vijf oud bekenden van politie in de kraag gevat

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft zondag de vijf vuurwapen gevaarlijke verdachten Delano M., Marlon V. beiden (41), Cyriel A. (23), en de twee 30-jarigen Jurano A. en Donava, S. te Ringweg Zuid, aangehouden. De verdachten die bekenden van de politie blijken te zijn, werden ter voorgeleiding overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten door de politie in verzekering gesteld.

Leden van het RBTP reden over de Ringweg-Zuid en op een bepaald moment zagen zij een verdacht voertuig, waarin vijf mannen zaten die enkele spullen uit het voertuig weggooiden. Bij een ingesteld onderzoek bleek het om drie vuistvuurwapens te gaan. Naar aanleiding hiervan zetten de RBTP-leden de achtervolging in en aan de Ringweg Zuid werd bedoeld voertuig klemgereden en het vijftal in de boeien geslagen, meldt de politie Public Relations.

Verder onderzoek wees uit dat de verdachten te Ringweg Noord, gepoogd hadden in te breken in een supermarkt. Zij werden op heterdaad betrapt door de bewoner, waardoor zij het hazenpad kozen. Naast de drie vuistvuurwapens werden in het voertuig aangetroffen en in beslag genomen breekwerktuigen, maskers, handschoenen en andere goederen.