Vijf MoU’s getekend tussen bedrijfsleven Nederland-Suriname

Als afsluiting van het bezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte is bij de Surinaamse Brouwerij vijf intentieverklaringen (MoU’s) getekend tussen Surinaamse en Nederlandse bedrijven en instellingen. De bewindslieden kregen een rondleiding door de brouwerij waar zij zagen hoe de Heineken blikverpakkingen worden geproduceerd. Het bezoek werd daarna afgesloten op het dakterras van het pas geopende nieuwe hoofdkantoor van Surinaamse Brouwerij voor 200 genodigden uit het Surinaamse bedrijfsleven.

De vijf MoU’s zijn volgens het Kabinet van de President:1. MoU Consulytic MoU met NV AMPS Power Solutions2. MoU Consulytic met Vereniging Surinaamse Bedrijven (VSB)3. Siemens contract voor aanschaf van medische apparatuur voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo4. Dordtech Letter of Intent met Ramadhin & Sons, over het opwekken van duurzame energie ten behoeve van de rijstproductie5. Health Access International MoU met COVAB en Webhelp.

De Nederlandse delegatie was in Suriname met ruim 15 bedrijven. De ondertekening maakt deel uit van het werkbezoek van de premier. De media waren niet uitgenodigd voor de ondertekening.

Ondertekening van de intentieverklaring met Ramadhin & Sons. (Foto: Kabinet President)
“Wij voelen ons vereerd dat wij zijn gevraagd dit bezoek te faciliteren, samen met de Nederlandse ambassade.”,  laat Reinoud Ottervanger, algemeen directeur van Surinaamse Brouwerij, optekenen. “Zeker nu we net twee historische mijlpalen hebben bereikt, namelijk het lokaal produceren van Heineken en de opening van ons nieuwehoofdkantoor, zijn we er trots op dit te mogen tonen en delen met president Santokhi en premier Rutte enoverige vertegenwoordigers van beide overheden en het Surinaamse bedrijfsleven.”

“Wij laten zien dat wij vertrouwen hebben in de toekomst van Suriname en stimuleren lokale productie enwerkgelegenheid. Lokale productie biedt ook exportmogelijkheden vanuit Suriname naar omringende landen.Wij zijn er ontzettend trots op al bijna 67 jaar deel uit te maken van de Surinaamse samenleving en hopen datnog heel lang te kunnen blijven doen”.