Vertrouwenscrisis politiebond en Amoksi krijgt aandacht

PARAMARIBO — Het versterken van het vertrouwen tussen minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en de Surinaamse Politiebond (SPB) was één van de zaken die op de agenda stond tijdens vervolggesprekken tussen president Chandrikapersad Santokhi en de SPB. Volgens Alven Roosveld, woordvoerder van het staatshoofd, is er een concrete aanpak afgesproken. Echter, in het persbericht dat hij woensdagavond naar de pers stuurde, is hij daarover niet in detail getreden.
Bij het gesprek woensdag werd de president bijgestaan door zijn team van deskundigen. Partijen hadden het ook over de achterstand in administratieve afhandeling van stukken, de structuur van de opleidingen en andere brandende zaken. Volgens Roosveld herhaalde Santokhi dat de regering net als de SPB de politieman en -vrouw als doelgroep heeft. Het is daarom zaak dat partijen zo veel als mogelijk op één lijn staan om deze doelgroep te dienen.
Het voorstel is gedaan om in overleg te blijven met als doel om binnen twee tot drie weken dichterbij elkaar te komen over de punten waar partijen nog van mening verschillen. De gesprekken hebben volgens Roosveld in constructieve sfeer plaatsgehad, waar Santokhi zijn waardering over uitsprak.