Verkeersovertreder loopt schotverwonding op

PARAMARIBO — Een automobilist, R.R, liep tijdens verkeerscontrole van de politie aan de Wilhelminastraat een schotverwonding op. Hij had namelijk geprobeerd om voor de sterke arm te vluchten, die ter hoogte van de van Sommelsdijkstraat het vuur op hem opende.   
Terwijl de politie vrijdagavond verkeerscontrole uitvoerde signaleerde deze een verdacht voertuig aan de van Sommelsdijkstraat. Bij controle bleek dat de bestuurder in overtreding was, want zijn autobescheiden n niet in orde. Eveneens was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij poogde de dienstdoende ambtenaren om te kopen, maar zonder succes.

Tijdens controle op het voertuig zag R.R. kans om met verhoogde snelheid weg te rijden. De politie loste schoten op het voertuig en de vluchtende automobilist liep daarbij een schotverwonding op.  Ondanks deze verwonding reed hij door en bij aankomst op zijn woonadres aan de Pakanistraat, schakelden zijn huisgenoten de politie in. Hierna is hij door medewerkers van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en in de boeien geslagen.

ADVERTISEMENT

R.R werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Ook het voertuig is door de politie in beslag genomen.