Verdachten bekennen garnalen te hebben gestolen

Drie verdachten zijn gisteren aangehouden voor het stelen van zakken garnalen ter waarde van SRD 40.000 van visbedrijf Sujafi. Een bewaker en een arbeider van het bedrijf zijn aangehouden. Ook derde verdachte die zich als taxichauffeur voordeed is ingerekend. Na voorgeleiding zijn alle drie in verzekering gesteld.

Nadat aangifte was gedaan in deze zaak, is gestart met een intern onderzoek bij het bedrijf, bevestigt politiewoordvoerder Milton Bisschop tegenover Suriname. De bewaker R.D. die geen dienst had die avond, bleek volgens camerabeelden de inbraak te hebben gepleegd. Hij woont op het terrein van het bedrijf.

Nadat de bewaker flink aan de tand werd gevoeld, bekende hij het strafbare feit te hebben gepleegd samen met de arbeider S.D. Ook hij heeft een volmondige bekentenis afgelegd.

S.D. verklaarde dat een vriend van hem, die taxi rijdt, ook meegeholpen heeft om de gestolen garnalen te verkopen. Na opsporing werd R.P. aangehouden. Hij heeft bekend dat het idee om de garnalen te verkopen van hem afkomstig is. Zijn voertuig is in beslag genomen voor nader onderzoek. De helers worden ook opgespoord, zegt Bisschop. De garnalen werden op 6 en 9 september gestolen.