Verdachte tijdens surveillance met vuistvuurwapen aangehouden door RBTP

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben op 21 januari de 34-jarige verdachte Joël B. tijdens surveillance aangehouden. Hij had een vuistvuurwapen in zijn bezit met vijf scherpe patronen.
In het kader van het ‘Zero tolerance’ beleid, dat onlangs door de politie is afgekondigd, worden er momenteel door de politie verhoogde surveillance uitgevoerd in de verschillende ressorten in Paramaribo en districten. Tijdens surveillance van het RBTP op 21 januari in de omgeving van Ephraimzegen werd voor een winkel ter hoogte van de Badoelaweg de aandacht van de politie getrokken door een groep mannen. Bij het zien van het politievoertuig gedroegen de mannen zich verdacht.
Aangezien deze de mannen niet konden aangeven wat hun aanwezigheid daar was, werden zij gecontroleerd. Bij die gelegenheid werden op de verdachte Joël een vuistvuurwapen en vijf scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. Volgens de verdachte was het vuistvuurwapen voor zijn eigen veiligheid.
De verdachte werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo voor verder onderzoek en is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.