Veiligheidscentrale: ‘Na twee maanden zijn de consequenties voor de regering’

Tijdens een gisteren gehouden bijeenkomst tussen de regering en de zogeheten Veiligheidscentrale waaronder vallen KPS, KPA, BBS en KBS, is gesteld dat de regering een ultimatum van twee maanden wordt gegeven om bepaalde zaken te realiseren. Dit zei de woordvoerder van de Veiligheidscentrale, Max Breinburg, na de bijeenkomst. Volgens de laatstgenoemde gaan zaken niet goed binnen de korpsen. Het gaat in dezen overwegend om financiële middelen, die volgens Breinburg niet vrijgemaakt worden. Volgens Breinburg heeft bijvoorbeeld de brandweer onvoldoende voertuigen, terwijl bij het KPA en de BBS je de indruk krijgt van een broko pranasie. “Indien de aangehaalde zaken niet worden gerealiseerd binnen afzienbare tijd, zijn de consequenties voor de regering. We zullen dan weer bij elkaar komen om te bepalen, wat daarna volgt”, aldus Breinburg.
Volgens Breinburg eist de vakcentrale niet de directe functieneerlegging van minister, Kenneth Amoksi. Dit in tegenstelling tot de eis van de bond bij de politie, die van mening is dat de bewindsman per direct moet opstappen. “Wij bieden hem de ruimte en als zaken niet kunnen worden gerealiseerd, moet de minister natuurlijk plaats maken”, aldus Breinburg.
De woordvoerder zei verder dat geen van de korpsen beschikken over uniformen. Hij benadrukte dat er daarom niet mee zal worden gedaan aan de parade, indien zaken niet op tijd in orde worden gemaakt. “Wij doen namelijk niet mee aan fisti prodo. Hiermee bedoelen we dat er niet genoeg wordt vrijgemaakt om deel te kunnen nemen aan de parade”, aldus Breinburg.
The post Veiligheidscentrale: ‘Na twee maanden zijn de consequenties voor de regering’ .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname