Veel animo voor wervingsdag McDonald’s

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 
PARAMARIBO — Al een uur vóór aanvang van de wervingsdag van fastfoodrestaurant McDonald’s was het druk in de Klipstenenstraat. Enthousiaste werkzoekenden, studenten en ouderen deden mee aan workshops keukenwerk, klantenservice, voedselveiligheid en klantvriendelijkheid in het pand van Fernandes Klip. Velen gaven zich daarna meteen op voor een baan bij de bekende fastfoodketen.
“Ik zocht al een tijd naar een baan. Mijn moeder werkte ooit bij McDonald’s en vertelde mij hoe het leuk en hard werken was. Ik dacht om mijn kans te nemen om hier werkervaring op te doen”, zegt de twintigjarige Ariël Rameli. Het was eerder niet bij haar opgekomen om bij McDonald’s te gaan werken, maar doordat alles moeilijk gaat in het land, besloot ze toch een poging te wagen. “Nu is het mijn kans om mezelf te bewijzen dat ik het kan om hard te werken en mijn eigen zakcentjes te verdienen”, aldus Rameli. 
Werkervaring
Chinelva Deel (19) was evenmin van plan om voor McDonald’s te werken. Toch grijpt ze nu de kans. “Je moet ergens starten om werkervaring te hebben. Want als je later meer wilt verdienen en ergens wilt werken, gaan ze vragen naar werkervaring. En ik hoop dat ik die hier kan opdoen. Ik heb McDonald’s van buitenaf wel altijd positief gezien en hoop dat ik leuk met een ieder kan gaan werken”, zegt Deel. 
Wie wilde, kon direct solliciteren.Jules Fernandes, CEO van McDonald’s Suriname, is aangenaam verrast met de goede opkomst. Die laat volgens hem zien dat de mensen geïnteresseerd zijn om in een prettige omgeving te werken. “We willen laten zien dat er bij onze onderneming werkgelegenheid is voor een ieder. Bij ons restaurant zijn er gelijke kansen en groeimogelijkheden voor iedereen. We hebben ze ook de gelegenheid geboden om meteen te solliciteren. Er zijn meerdere functies beschikbaar en het belangrijkste is dat ze goed kunnen verdienen, in een omgeving werken waar het leuk is”, zegt de topman van McDonald’s Suriname.