Van Samson ziet geen probleem met komst Indiërs

VHP-parlementariër, Cedric van Samson, snapt de heisa niet, die de afgelopen week in het parlement is ontstaan, met betrekking tot de komst van grote groepen Indiërs in ons land. Volgens hem was men op dat moment bezig met de Toerismewet en is de komst van deze groep juist bevorderlijk voor de sector. “Je kan niet bezig zijn met het behandelen van een raamwet om het toerisme te bevorderen, en dan onverantwoordelijke uitspraken doen richting een groep. Waarmee zijn we dan bezig”, gaf de parlementariër aan. Afgelopen week ontstond in het parlement een felle discussie, nadat door enkele oppositieleden de opmerking werd gemaakt, dat grote groepen Indiërs zich naar ons land begeven. Volgens hen dreigt dit naar mensensmokkel gezien de papieren van de groep niet in orde bleken te zijn en een groot deel terug is gestuurd.
Volgens Van Samson toont het feit dat zij terug zijn gestuurd, dat de instituten die hun werk doen, op dat gebied daadwerkelijk werken. “Maar we kunnen geen onverantwoordelijke uitspraken doen in het parlement. We kunnen hooguit vragen de instituten aan te scherpen”, aldus Van Samson. Volgens hem was dit ook het geval bij de vorige regering en Haïtianen. Van Samson vroeg de oppositie, in het hoogste college van de staat niet over te gaan tot racistische uitlatingen.
De oppositieleden gaven echter aan, het niet te hebben gemunt op een bepaalde groep, maar slechts een sein te geven dat zaken niet goed gaan. Controle geldt volgens hen voor welke groep dan ook.
The post Van Samson ziet geen probleem met komst Indiërs .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname