Van hobby naar onderneming

“Het wrappen van auto’s en designs was een hobby en van mijn hobby heb ik het tot mij baan kunnen maken.” De heer Wayne Dakiet is een ondernemer en samen met zijn vrouw Sunaya Kromodikoro hebben zij een onderneming gestart genaamd Wayne Graphic design and more.
Wayne doet dit werk al langer dan 10 jaren en door elke keer ervaring op te bouwen en steeds weer dingen te leren zijn ze samen begonnen met deze onderneming. Het begon allemaal in de Covid-periode, Wayne en zijn vrouw hadden beiden een vaste baan, maar door Covid is zijn vrouw haar baan kwijtgeraakt.
Zij dacht dan gelijk om deze onderneming serieus en officieel aan te pakken. Sunaya staat eigenlijk voor alles van het bedrijf, zoals de Facebook-pagina, klantenkring, bestellingen etcetera, er wordt dus een werkschema geregeld wat er dagelijks gedaan moet worden.
“Wij hebben het natuurlijk niet verwacht dat we zo zouden gaan groeien in zo een korte periode, ik heb heel veel klanten leren kennen, hoe klanten denken en wat ze precies willen”, zegt Sunaya
Er wordt gewerkt met een voorbeeld van de klant zelf, waar zei ook verschillenden apps gebruiken om designs te maken, en een machine gebruiken om de stickers te maken.
“Ondernemen is niet altijd even makkelijk, er zijn ook momenten waar je ook verlies lijdt als bijvoorbeeld iets verkeerd is gegaan met een bestelling, dan moet jij dan uit je eigen zakken voor de kosten bezorgen. Natuurlijk leer je ook veel uit alles en dat maakt ons ook sterker.”
“We komen wel boven water. Je hebt weken waar je geld hebt en weken weer niet, alles wordt duurder en klanten komen dan sowieso ook minder, maar ondanks alles zitten we toch van alles te doen om niet op te geven want je hebt echt momenten waarop je dit alles wilt opgeven. Maar, ook denk je dan hoe ver je al bent gekomen.”
“Alles wordt van huis uit gedaan, vandaar dat wij alleen klanten kunnen ontvangen volgens afspraak. Ons doel is om groter te gaan en in deze tijd moet je heel veel geduld hebben en alles goed plannen anders lukt niets. En vooral niet iedereen jouw doelen vertellen, wat je nog wilt bereiken.”
C.B.