Van Genderen neemt per 1 oktober afscheid van RZW

Na een periode van ruim 4 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), waarvan 2 jaar als algemeen directeur, neemt Redi Musu van Genderen per 1 oktober afscheid van deze instelling. Zijn ontslagbrief is reeds ingediend bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die dit ook heeft geaccepteerd.Van Genderen was vanaf 2018 betrokken bij het RWZ, eerst als projectdirector en sinds ruim 2 jaar als algemeen directeur. Van Genderen heeft in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie en aan het RZW. Dit heeft ertoe geleid dat het RZW landelijk op de kaart staat en dat het ziekenhuis een goede positie heeft op het terrein van reputatie, kwaliteit van zorg en klanttevredenheid.In 2020 werd Suriname extreem hard getroffen door Covid-19. Als gevolg daarvan werd het RWZ in 2020 het basisziekenhuis voor Covid-zorg. Dit heeft een enorme impact gehad op de hele organisatie en op alle medewerkers. Van Genderen heeft volgens het personeel op inspirerende en verbindende wijze leiding gegeven aan het ziekenhuis in deze moeilijke fase.

Van Genderen geeft aan dat het een hele moeilijke beslissing was, omdat hij aan de wieg heeft gestaan van het ziekenhuis en het heeft zien groeien tot een solide basisziekenhuis. Hij is er trots op dat hij samen met de krachten van alle collega’s het ziekenhuis goed heeft kunnen neerzetten en ziet een goede toekomst weggelegd voor het RZW. Hoewel de gezondheidszorg er op dit moment niet rooskleurig uitziet, heeft Van Genderen geloof in deze sector en ziet hij goede perspectieven voor het RZW.
Van Genderen roemt de goede band die hij heeft opgebouwd met diverse betrokkenen in de gezondheidssector en het ministerie van Volksgezondheid. Wat de nieuwe uitdaging is, daar wil Van Genderen nog niet veel over kwijt. Wel geeft hij aan binnen de gezondheidssector te blijven. Hij kijkt tevreden terug op een periode die de moeite waard is geweest.