Van Aerde: ‘Organic heeft geen afspraken voor overleg met president’

door Wilfred Leeuwin
PARAMARIBO — De vijfkoppige leiding van Team Organic, de organisatie achter de protestdemonstraties, zegt dat er nimmer afspraken zijn gemaakt met president Chandrikapersad Santokhi om donderdag gesprekken te voeren. “Ik wil dat dit heel duideijk is. Wij hebben geen enkele afspraak met de president”, benadrukt Dave van Aerde tegenover .
Hij verwijst naar een bericht op Starnieuws waarin staat dat er donderdag overleg zal plaatsvinden. Hoewel in dat bericht niet staat dat het specifiek gaat om Organic, onderstreept Van Aerde dat het niet om zijn groep gaat. Naar aanleiding van het bericht was de indruk ontstaan dat er donderdag rond twee uur ’s middags een ontmoeting zou zijn tussen de regering en Team Organic.

“De bemiddelaar heeft de toezegging gedaan en op basis daarvan is aangegeven dat er vandaag overleg zal zijn”

Van Aerde bevestigt anderzijds dat er inderdaad een afspraak is gemaakt om donderdag te praten met de regering. Echter, die afspraak is gemaakt door een bemiddelaar, die niet behoort tot de leiding van Team Organic, maar wel bij hen bekend is. Van Aerde zegt voorlopig de naam van de persoon niet te willen noemen. “De persoon heeft de toezegging gedaan en op basis daarvan is aangegeven dat er vandaag overleg zal zijn.”
De protestleider verwijst voor alle ‘duidelijkheid’ naar een persbericht van zijn organisatie waarin woensdagavond een overzicht wordt gegeven van hoe de derde protestdag is verlopen. In dat bericht wordt geen melding gemaakt van een gesprek of overleg tussen de regering en de de leiding van Team Organic, wel wordt aangegeven hoe het actieprogramma voor de komende dagen eruit ziet, zoals eerder donderdag berichtte.