Tweede bodybuildingtitel voor Haakmat op Barbados

Nadat hij vrijdagavond al een hoofdprijs in de wacht sleepte tijdens de Centraal Amerikaanse- en Caribische kampioenschappen op Barbados was het een dag later weer raak voor Randal Haakmat. De Surinaamse bodybuilder werd dit keer kampioen in de categorie Junior Men’s Bodybuilding tot 23 jaar.
Het is de tweede hoofdprijs voor Haakmat op het eiland, nadat hij gisteravond al de titel pakte in de Classic Physique-klasse. De Surinaamse bodybuilder sleepte daarmee zijn proflicentie (pro-card) in de wacht. Haakmat kan daardoor zondag zijn profdebuut maken.
Hij doet samen met Fabian Wehl, Soepe Koese en Militia Galimo Haakmat de Roger Boyce Elite Pro aan. Wilson, Koese en Wehl doen mee op het onderdeel bodybuilding, Galimo op het onderdeel Wellness, terwijl Haakmat aan de Classic Physique participeert.
Het is overigens de vierde keer in minder dan een maand tijd, dat Suriname in de prijzen valt op een internationaal toernooi. Vorig maand werd Wehl kampioen in de amateur klasse van de Inter Island Bodybuilding & Physique Championships op St. Maarten. Koese werd toen semi-kampioen in de pro-elite klasse voor profbodybuilders.