Twee tieners tijdens weekend verblijf seksueel misbruikt; twee verdachten aangehouden

De politie van het bureau Santo Dorp heeft in de avond van maandag 12 september de twee verdachten Paulus M. en Rishi G. ter zake seksueel misbruik aangehouden.

Deze twee manspersonen worden ervan verdacht twee meisjes van respectievelijk 14 om 17 jaar oud seksueel te hebben misbruikt. De meisjes zouden het weekend van zaterdag 10 op zondag 11 september bij hun tante op Santo Dorp zouden doorbrengen. Toen de moeder van de meisjes haar zus belde en vroeg hoe het met haar kinderen ging, bleek de tante daarvan niet op de hoogte te zijn. De tante schakelde direct de politie in en bij een ingesteld onderzoek werden de meisjes enkele straten verder in de woning van Rishi aangetroffen. Daarbij is gebleken dat de jongeman beide meisjes seksueel heeft misbruikt.

Het verder onderzoek wees uit dat Paulus, zijnde een oom van de meisjes hen toestemming had gegeven het weekend bij Rishi door te brengen. Deze oom Paulus bleek ook bijkans een jaar de kinderen seksueel te hebben misbruikt.

Zowel Paulus als Rishi zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

Twee tieners tijdens weekend verblijf seksueel misbruikt; twee verdachten aangehouden Korps Politie Suriname.