Trinidad wipt U-20 Natio uit Concacaf strijd

Het avontuur van de nationale jongens U-20 voetbalselectie in de strijd om het Concacaf kampioenschap is donderdag ten einde gekomen. De belangrijke slotontmoeting tegen Trinidad en Tobago werd met 0-3 verloren. Het leek een herhaling van de tweede ontmoeting tegen Haïti. Suriname speelde een sterke eerste helft, maar scoorde niet. Momenten van onoplettendheid leidden vervolgens tot zijn slotoordeel.
Suriname had donderdag aan een overwinning voldoende om zich voor de knock-outronde te plaatsen. Het nationaal team begon op het nieuwe speelterrein in Estadio Olímpico Metropolitano, San Pedro Sula sterk. De scoringskansen bleven niet uit, maar wederom verzuimden de aanvallers af te ronden. Ook oog in oog met de Trinidiaanse doelman Tristan Edwards bleken de Surinamers niet koelbloedig genoeg.
Na rust leek het nationaal team op voorsprong te zullen komen. In de 61e minuut veroverde Chiverio Adelij het leder en volgde een snelle uitbraak van Suriname. Adelij koos jammer genoeg voor eigen eer op het beslissende moment in plaats van de bal naar één van zijn landgenoten te pasen. Dit zou ook de laatste gevaarlijke actie van Suriname blijken te zijn.
Drie minuten later straften de Trinidianen de vele missers uiteindelijk af. Na de zestig minuten spelen was duidelijk te zien, dat de Surinaamse spelers op waren. Knullig balverlies op het middenveld van Jaydavon Haas, die daarvoor een minder strakke pass had ontvangen, leidde tot een counter van de concurrent. Nathaniel James trapte van ver buiten het strafschopgebied; 1-0. Reserve doelman Jonathan Fonkel, die een sterke wedstrijd keepte, werd zo verslagen.
Een ondoordachte actie van invaller Jaïr Brashuis ruim twintig minuten later resulteerde in de 2-0. Brashuis talmde te lang met de bal in plaats van het veilig te spelen, waardoor zijn tegenstander in balbezit kwam. De Surinamer maakte noodgedwongen een overtreding, waaruit een vrije trap volgde. Trinidad aanvoerder Molik Khan maakte af.
Vier minuten later gooide James de ontmoeting compleet op slot na een counter; 3-0. Mexico, Haïti en Trinidad gaan door naar de knock-outfase.