Transie wint ‘klassieker’ in blessuretijd 

door Ricky Wirjosentono 
PARAMARIBO — In blessuretijd schoot Jadson Da Silva Transvaal naar de overwinning zondag in de klassieker tegen rivaal Robinhood. De voetbalwedstrijd eindigde 2-1 in een halfgevulde Franklin Essedstadion. “Dit hadden we nodig,” laat trainer Ray Frankel van Transvaal optekenen. Frankel zegt verder dat geluk aan de kant van zijn team stond. “Die jongens n erop gebrand om tegen Robinhood te spelen. Ze n altijd optijd tijdens de training. Ik ben trots op ze. Dit voelt goed aan.” 
Scoringskansen
Het eerste doelpunt van Transvaal viel al binnen vijf minuten spelen in de eerste helft. Bruno Silva de Oliveira nam die voor zijn rekening. Alles wat de klok sloeg na dat doelpunt was goed verdedigen. Robinhood daarentegen probeerde de gelijkmaker op allerlei manieren te maken, maar faalde. Tien minuten spelen in de tweede helft lukte het Shaquille Caïro van Robinhood toch om de 1-1 in te koppen op aangeven van Roche Rosebel. Vervolgens kreeg de rood-groene formatie vijf scoringskansen, zonder succes. 

We hadden het geluk niet aan onze zijde vandaag

De coach van Robinhood Roberto Gödeken zegt dat zijn jongens Transvaal hadden onderschat. Maar zulke klassiekers zijn altijd moeilijk te spelen. “We hadden het geluk niet aan onze zijde vandaag. De afronding liet te wensen over. We zullen wel leren hieruit voor de volgende wedstrijd.” Ondanks het verlies staat Robinhood op de tweede plek met 38 competitiepunten. Aan kop staat titelverdediger Inter Moengotapoe met 46 punten. De nummer drie op de lijst is Leo Victor met 27 punten, terwijl Notch die goed op dreef is op plek vier staat met 27 punten, maar met een minder doelsaldo. 
Andere uitslagen
Inter Moengotapoe – Inter Wanica 7-1
Broki – SNL 3-0
Notch – Santos 3-
Leo Victor- Voorwaarts 1-0
PVV – Bintang Lahir 5-4