Tranga Rugie en The Music Lovers maken pas op de plaats

door Shanavon Arsomedjo
PARAMARIBO — Na een drukke periode van optredens, hebben Tranga Rugie & The Music Lovers besloten om even rust te nemen. De artiest en haar bandleden hebben het afgelopen jaar lange dagen gemaakt met maar liefst 185 optredens. Ze kregen daardoor nauwelijks tijd voor privézaken of om aan nieuwe muziek te werken. Daarom nemen ze gas terug en zullen ze tot en met 2 februari niet optreden.
De eerste week van de pauze wordt door de band gebruikt om projecten af te maken, die in de studio zijn blijven liggen. De resterende dagen last de band een vakantie in, mede vanwege de verjaardag van Tranga Rugie. “Het draait altijd om anderen. Ik wil mezelf nu even alle aandacht geven”, zegt ze lachend.

“Het draait altijd om anderen. Ik wil mezelf nu even alle aandacht geven”

De zangeres kijkt uit naar de echte rustperiode voor zichzelf en om met familie te zijn. “Ik ben 30 januari jarig, dus ik zal vanaf 23 tot en met 31 januari extra het leven vieren met mijn familie.” Tranga Rugie rekent op begrip van de fans.
Tevreden
De band kan vanaf 3 februari weer worden geboekt. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze hele maand niet op te treden, maar hun contactpersoon had vorig jaar al boekingen aangenomen voor 6 en 14 januari. De band voelde zich verplicht daaraan te voldoen.
Gelet op het aantal optredens en hits blikt de artiest terug op een topjaar. Ze zegt zich ervan bewust te zijn dat de band dankzij hun nieuwe muziek steeds meer optredens krijgt. Daarom wordt er alles aangedaan om steeds tijd te maken voor en te werken aan nieuwe producties.
“We zien ook wel dat het werkt, omdat onze fans bij het boeken van de band een lijst krijgen om in te vullen welke nummers wij moeten meenemen in ons repertoire. Zo zien we ook dat wat we uitbrengen de mensen bereikt.”
Goed vooruitzicht
2023 ziet er goed uit. Het wordt voor de band het jaar van meerdere muziekgenres uitbrengen: zouk, bigisma kaseko, culturele en Hindostaanse muziek. Ook zal Tranga Rugie binnenkort starten met het begeleiden van talenten op muzikaal en niet muzikaal gebied. Dit zal ze doen op haar eigen kantoor, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd.
Naast dit alles is de artiest van plan om zelf feesten te organiseren. Ze heeft genoeg te doen dus. “Elk jaar noteren we punten waar wij extra aan kunnen werken en hoe we dingen anders en beter kunnen aanpakken. In 2023 zullen we ook zaken toevoegen aan ons beleid en systeem.”