Tot nog toe geen drukte aanschaf schoolspullen

We kennen allemaal de periode van de maanden augustus en september, waarin ouders schoolspullen aanschaffen voor hun kinderen. Van het jaar wordt er door velen zelfs overwogen, om schoolspullen die nog bruikbaar zijn verder te benutten. Normaliter zou tegen deze periode de binnenstad erg druk zijn, door ouders en kinderen die heel enthousiast schoolspullen kopen. Van het jaar wordt het niet zo gezien, door de hoge prijzen voor deze spullen in de winkels.
Enkele leden van onze redactie hebben zich georiënteerd op deze situatie, en daarbij enkele ouders geïnterviewd. Veel ouders en of verzorgers reageerden boos op de prijzen.  “Ik verdien 4000 SRD en ik heb drie kinderen, ik kom helemaal niet uit, waar ik voorheen een schoolbroek voor SRD 150 kocht, moet ik nu drie tot vier maal de prijs betalen”, aldus een ouder tegenover de krant. Als we de prijzen voor schoolspullen van de voorgaande jaren met die van dit jaar vergelijken, dan zien we een stijging van 100 procent tot wel bijna 150 procent. Zo kostte een ballpen SRD 2,-, en nu is de goedkoopste SRD 5. “Waar gaat ons geliefd land naar toe, als schoolspullen zelfs niet betaalbaar zijn, de jeugd is de toekomst van morgen, maar niet op zo een manier!”, aldus een boze ouder.
Niet alleen de prijzen van schrijfgerei zijn drastisch gestegen, maar ook die van kleding. De prijzen van een schooltas liggen tussen de SRD 300 en SRD 500. Ook schoeisel is duur geworden, dat schommelt tussen SRD 450 en SRD 650. Zowel winkeliers als ouders wijzen de stijging van de wisselkoersen voor vreemde valuta aan, als hoofdoorzaak van de prijsaanpassingen. Een bezorgde ouder vertelde, dat haar kinderen het elk jaar goed doen op school, en dat zei de kinderen van het jaar heel erg moet teleurstellen, omdat ze die met oude schoolpullen het nieuw schooljaar in laat gaan. “We werken, maar komen niet uit, ik zou vier tot vijf maanden moeten werken, om alle schoolspullen te kunnen kopen voor me kinderen, omdat met het weinige dat ik verdien, ik niet alles in een keer kan kopen, ik moet ook nog eten!”, aldus de ouder.
door Veraida Summerville
 
The post Tot nog toe geen drukte aanschaf schoolspullen .. ………… (.)

Lees verder

Bron: . Suriname